Glumački poziv uopšte nije lak. On zahteva mnogo truda, rada, talenta i odricanja.

Nekada glumci zarad uloge moraju ekstremno da promene svoj izgled, bilo da se ošišaju na ćelavo, drastično ugoje ili smršaju.

Drugi pak moraju da savladaju veštine kao što je sviranje nekog instrumenta, klizanje, vožnju letelice ili nešto treće…

Ukoliko ste gledali film I,Tonya sa Margot Robbie u ulozi slavne klizačice Tonje Harding, verovatno ste imali poteškoća da prepoznate ovu talentovanu mladu glumicu.

Ne samo da je za potrebe ove uloge u potpunosti promenila izgled zahvaljujući velikoj količini šminke, raznim protezama i perikama u stilu ’80-ih, već je morala da savlada umetničko klizanje, što nije nimalo lak zadatak. Ona je tokom pet meseci svakoga dana naporno trenirala po nekoliko sati kako bi postigla savršenu formu i usavršila zahtevnu klizačku disciplinu. No, ona svakako nije jedina. U galeriji upoznajte njene kolege koji su prošli sličan „razvojni put” da bi došli do uloge.

U nastavku pogledajte koji glumci su do sada najviše žrtvovali svoje zdravlje i izgled zarad zahtevne uloge u nekom filmskom ostvarenju.

Christian Bale drastično se ugojio zarad uloge u njegovom najnovijem ostvarenjuBackseat, baš kao što je pre 15 godina još drastičnije smršao za ulogu u filmu The Machinist.

Praktično neprepoznatljiva Margot Robbie u filmu I Tonya!

John Krasinski bio je podvrgnut rigoroznim dijetama i treninzima zarad uloge u filmu 13 Hours.

Leonardo Di Caprio ozbiljno je ugrozio svoje zdravlje snimajući The Revenant u izuzetno nehumanim uslovima.

Za ulogu u filmu Fury, Shia LeBeoufpridružio se američkoj nacionalnoj gardi, izvadio zub, iskasapio sopstveno lice, svakoga dana gledao kako pred njim umiru konji i nije se kupao mesecima. 

De Niro se za legendarnu ulogu u filmu Taxi Driver pripremao mesecima, a navodno je mesec dana svakoga dana po 12 sati vozio taksi.

Za potrebe kultne uloge serijskog ubice u ostvarenju Monster Charlize Therondrastično se ugojila, istetovirala lice mastilom, obrijala obrve i uništila svoju divnu kosu.

Demi Moore je zarad uloge u G.I. Jane obrijala glavu i prošla ekstreman fizički trening, kao i vojnu obuku.

U samo sedam godina otkako je započeo karijeru, Day-Lewis je prevalio put od apsolutnog anonimusa do jednog od najboljih glumaca današnjice (razlog za to krije se u njegovom pristupu glumi) a My Left Foot Jima Sheridana osiguralo mu je ovaj status.

Glumeći Christyja Browna, pisca i slikara koji je bolovao od cerebralne paralize, Day-Lewis je proveo osam nedelja u klinici u Dublinu gdje je proučavao ponašanje pacijenata i pritom skidao naglasak i način na koji je Brown govorio. Ipak, to nije bilo sve, naučio je i da piše i da slika levim stopalom, baš kao i Brown.

Tokom snimanja, glumac nije izlazio iz invalidskih kolica. Dizali su ga iz kolica i nosili na set, a svoju je predanost odvukao toliko daleko da je odbijao sam da se hraniti, već je to uvek činio neko drugi. Napori tokom snimanja rezultovali su sa dva slomljena rebra.

I ovo je tek prvi u nizu filmova zbog kojih je glumac prošao torturu o kojoj bi se mogao napisati esej, zbog čega Day-Lewis i važi za najvećeg glumca našeg doba.

Izvor: citymagazine.rs/elle.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/