Serije su već odavno stale rame uz rame sa filmovima.

Bilo da je reč o budžetu, glumačkim imenima ili kompleksnosti projekta, brojne serije koje smo imali prilike da gledamo, su nam dokazale kako najbolje vreme ovog formata tek dolazi. Zapravo, mnogi će vam danas reći da se i ne sećaju kad su zadnji put pogledali neki film, ali će vam zato bez problema navesti nekoliko serija čije su sezone pogledali u rekordnom vremenu.

Za slučaj da spadate u okorele obožavaoce serija i već ste pogledali sve što se pogledati dalo ili ste jednostavno uvek u potrazi za novim i uzbudljivim naslovima, donosimo vam popis serija koje možete gledati od jeseni, a koje zvuče obećavajuće. I to prilično!

Bodyguard (krajem avgusta)

Od scenarista odlične serije "Line of Duty" stiže nam još jedan potencijalno kvalitetan projekat. Reč je o političkom trileru koji prati život telohranitelja koji će morati da bira između zaštite svojih vrednosti i savesnog obavljanja posla kada bude dodeljen da čuva državnu sekretarku Velike Britanije. 

Les Misérables (tokom novembra)

Priča koju smo već gledali na nekoliko načina, stiže nam u još jednoj verziji - i deluje prilično dobro! U glavnim se ulogama nalaze imena poput Dominica Westa, Lily Collins, Davida Oyelowa i drugih, koje ćemo moći gledati kroz 6 epizoda. 

Black Earth Rising (krajem avgusta)

U glavnoj se ulozi nalazi sjajna Michaela Coel, koja tumači devojku koja je usvojena nakon genocida u rodnoj Ruandi. Godinama kasnije, ona radi kod jednog advokata, dok se njena majka bavi slučajem privođenja odmetnutog afričkog političara. Prema službenoj najavi, radnja će se odvijati širom Afrike i Evrope, a tematizira pitanja poput krivice, pravde i odlučnosti. 

The Innocents ( od 24. 08)

Najavljivan kao "novi Stranger Things", ovaj Netflix serijal prati dvoje odbeglih tinejdžera čiji će se životi naglo promeniti nakon što jedan od njih dobije nadrealne moći. U glavnim ulogama su Sorcha Groundsell, Percelle Ascott i Guy Pearce.

Koji vas još naslovi očekuju, pogledajte na sledećoj stranici:

PageBreak

The Cry (tokom septembra)

Nestanak deteta u inače idiličnom gradiću na australijskoj obali zauvek će narušiti odnos među njegovim roditeljima, koji se, osim sa svojom boli, moraju boriti i s povećim zanimanjem javnosti za njihov život, kao i činjenicom da ih neki sumnjiče za sam nestanak. 

The Little Drummer Girl (tokom novembra)

Najvljivana kao ovogodišnji odgovor na seriju "The Night Manager", ova mini serija u 6 nastavaka donosi ekranizaciju špijunskog romana John le Carréa iz 80-ih godina prošlog veka. Kada ovome dodamo i glumačka imena kao što su Alexander Skarsgard, Michael Shannon i Florence Pugh, jasno je da možemo da očekujemo mnogo.

Maniac (21. septembra)

I dok se i druge serije na ovom popisu mogu pohvaliti moćnom glumačkom postavom, nijedna se ne može meriti s postavom serije "Maniac".  Emma Stone, Jonah Hill, Jemima Kirke i Justin Theroux samo su neka od imena koje ćemo imati prilike gledati u američkoj verziji istoimene norveške serije. Priča prati dvoje stranaca koji se nađu usred jednog testiranja lekova koje pođe po zlu.

Vanity Fair (tokom septembra)

Još jedna poznata priča dolazi u novoj verziji. William Makepeace Thackeray još je u 19. veku napisao savršenu jesenju dramu, a ovaj put ćemo je gledati kroz glumačka ostvarenja Olivije Cook, Michaela Palina, Suranne Jones i mnogih drugih. 

Wanderlust (krajem avgusta)

Fenomenalna Toni Collette glumi terapeutkinju koja preduzima nekonvencionalne mere kako bi spasila svoj brak nakon što ga uzdrma jedna nesreća. Prema najavama, reč je o prvoklasnoj drami!

izvor: Buro247.hr