Ovoga leta bioskopska ponuda donosi mnogo zabavnih romantičnih komedija i čini se kao da Rom-Com žanr doživljava svoju renesansu. 

Iako filmovi nisu ni slični onima koji su vladali od sredine devedesetih pa sve do ranih dvehiljaditih, romantika i smeh, isprepleteni u jednoj simpatičnoj i laganoj priči na zavidnom su nivou.

Donosimo vam predloge naslova koji su već u bioskopima ili će tek doći. Neki su oduševili kritiku, neki više publiku, ali svima je zajednički taj feel good osjećaj koji stvaraju i  kome se svi  uvek iznova vraćamo.

Hearts beat loud

Duhoviti Nick Offerman i Kiersey Clemons igraju uloge oca i ćerke koji slučajno postaju kantautorski duet tokom leta pre no što ona ode na koledž. U ovom nežnom, duhovitom porodičnom filmu glume još i Sasha Lane, Ted Danson i Toni Collette.

Tag

Jednom godišnje, petoro prijatelja koji vole da se takmiče, provode jedan čitav mesec igrajući igu "Meta", koju igraju od prvog razreda osnovne škole i pri tom riskiraju posao i sopstvene odnose. Ove godine igra se podudara sa datumom venčanja jedinog neporaženog igrača, što bi ga napokon trebalo učiniti lakom metom. Ali on zna da oni dolaze i spreman je.

Možda najzanimljiviji podatak jeste taj da je film snimljen prema istinitom događaju.

U filmu glume svi oni koji će vas redom najviše nasmijati: Ed Helms, Lil Rel Howery, Jon Hamm, Annabelle Wallis , Jake Johnson, Isla Fisher, Hannibal Buress, Nora Dunn , Steve Berg, Jeremy Renner, Leslie Bibb i Rashida Jones. Smijeh je garantiran.

Don’t Worry, He Won’t Get Far on Foot 

Film crnohumorističkog naziva i same priče, dolazi iz pera režisera Gusa Van Santa koji potpisuje scenario skupa sa piscem Johnom Callahanom, koji je priču napisao prema sopstvenom životu. Nažalost preminuo je 2010. od posledica teške operacije.

Junak filma ostaje potpuno paralisan u dvadeset i prvoj godini života nakon automobilske nesreće. Okreće se crtanju kao terapiji i od tada kreće njegov kreativan život, pun bizarnih situacija i kreativnosti. Johna Callahana glumi Joaquin Phoenix kome je ovo drugi film u 2018. u kome glumi izuzetno karakterno zanimljiv lik. Gledali smo ga i sjajnom You Were Never Really Here. Uz Joaquina Phoenixa glume još i Rooney Mara, Jonah Hill i Jack Black.

Mamma Mia! Here We Go Again

Jedan od filmova kome se apsolutno radujemo ovog leta jeste Mamma Mia 2. Iako ga kritika nije prihvatila s oduševljenjem, pozitivna vibracija koju širi učinila ga je apsolutnim hitom na bioskopskim blagajna,a i u očima obožavatelja. Te je shodno tome, naravno, morao uslediti i nastavak koji je već poharao bioskopske blagajne! Igra još uvek i odličan je izbor za večernju letnju zabavu.

The Spy Who Dumped Me

Najboljim drugaricama Audrey (glumi ju Mila Kunis) i Morgan (glumi ju Kate McKinnon) životi se promene u trenu, kada saznaju da je Audreyin bivši dečko (glumi ga Justin Theroux) zapravo CIA agent. Nakon što im se pojavi pred vratima sa ubicama za vratom, devojke raspliću špijunsku mrežu kako bi se spasile.

Juliet, Naked

Annie (glumi ju Rose Byrne) i Duncan (glumi ga Chris O’Dowd) u dugogodišnjoj su vezi u kojoj je Duncan više opsednut američkim rokerom Tuckerom Croweom (glumi ga Ethan Hawke) koji je svojevremeno nestao sa scene, no što pažnju posvećuje sopstvenoj devojci. I kada uspe nabaviti jedan od njegovih retkih albuma naziva Juliet, Naked, reakcija koju Annie ima proizvest će čitav niz zapetljanih događanja, između ostalog direktnu komunikaciju s Tuckerom Croweom. A kada Annie shvati da ima više zajedničkog s njim nego sa svojim dugogodišnjim dečkom, očekuje nas klasični romantični zaplet.

Preuzeto sa: Journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/