J. K. Rowling se ubraja u najbogatije pisce današnjice, a sa serijalom romana o Harriju Potteru, zaradila je preko milijardnu funti i veliki deo novca konstantno odvaja u humanitarne svrhe.  U njenoj biografiji se ističe da je prešla put od socijalne pomoći do velikog bogatstva, kao i da je šest meseci nakon smrti njene majke počela da piše mega popularnu knjigu. 

Veliki je ljubitelj cipela i u cipelarniku se nalaze specijalni komadi dizajnera kao što su Jummy Choo i Christan Louboutin: "Postoje mnoge važnije stvari u životu od cipela, ali ja ih svejedno vrlo volim".

Zato, u nastavku pročitajte još čuvenih izjava slavne J. K. Rowling. 

1. Potrebno je mnogo hrabrosti da bismo se usprotivili neprijateljima, ali nam treba isto toliko hrabrosti da se suprotstavimo svojim prijateljima.  

2. Nemoguće je živeti a da ne doživimo neuspeh, osim ako živiš tako oprezno da uopšte nisi ni trebao da živiš. 

3. Život je često bolan, ali uvek vredan. Ponekad treba da promenimo perspektivu ili da potražimo pomoć.

4. Da li si tip osobe koja likuje kad žena posrne ili onaj koji slavi njen veličanstveni oporavak? 

5. Ravnodušnost i zanemarivanje nanose više štete nego nesviđanje. 

6. Nikad se nisam stidela svoje depresije. Zašto bih se stidela? Imala sam težak period u životu i ponosim se time što sam ga preživela. 

7. Ne treba nam čarolija da promenimo svet, već nosimo svu potrebnu snagu unutar sebe: imamo moć da zamislimo bolje. 

8. Oni koji su dobili mnogo više od onoga što im je potrebno imaju moralnu odgovornost da s njom naprave mudre stvari i da inteligentno daju.

Izvor: Zadovoljna

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/