Osam glumica koje će obeležiti narednu deceniju

Millie Bobby Brown

Godina rođenja: 2004

Projekti koji se izdvajaju: Intruders (2014), Stranger Things (2016)

Činjenica jeste da smo je do sada viđali samo u serijskim formatima i da nema mnogo uloga iza sebe koje bi joj garantovale mesto na zvjezdanom nebu 2020-ih, ali podsetimo se još jednom, da ovo je čudesno dete rođeno u Andaluziji od roditelja Španaca ima tek 14 godina. Na kraju krajeva, do 2020. će izaći i dva njena filma na temu Godzile, pa ćemo gotovo sigurno dobiti potvrdu da je Millie Bobby Brown nova filmska zvezda u punom smislu te reči, samo da joj još američki paparaci ostave dovoljno prostora da do toga mirno dođe.

6. Maisie Williams

Godina rođenja: 1997

Projekti koji se izdvajaju: The Game of Thrones (2011-), Doctor Who (2015)

Ona je lice i dar koji se pamte, izbrušena u najvećoj seriji svih vremena Game of thrones, u kojoj se njen lik razvijao paralelno sa njom samom, tako je usmeravajući da istražuje i uči iz širina i na ličnom i na glumačkom nivou. Generacijska komedija "Depatures" sa potencijalima kakvi su Nina Dobrev i Asa Butterfield ili generacijski superherojski horor "The New Mutants" sa pregršt mladih talenata biće, nadamo se, samo prvi koraci u novim pravcima nakon što "GoT" prolije i poslednje kapi krvi svojih protagonista. Maisie na svom maksimumu tek očekujemo.

7. Saoirse Ronan

Godina rođenja: 1994

Projekti koji se izdvajaju: Brooklyn (2015), Lady Bird (2017), On Chesil Beach (2017), Loving Vincent (2017)

Isto tako je činjenica da joj se spremaju sve veći projekti, počev od "Little Women" i "Mary Queen of Scots" i da će već do kraja ove decenije biti u samom vrhu industrije po svim parametrima, ali njeno vreme svakako tek dolazi. Možda i nećemo otići predaleko ako kažemo da poseduje sve što treba da se u sledećoj dekadi pozicionira kao Meryl Streep nove generacije.

8. Chloe Grace Moretz

Godina rođenja: 1997

Projekti koji se izdvajaju: Kick-Ass (2010), Carrie (2013), The Equalizer (2014), Clouds of Sils Maria (2014), The Miseducation of Cameron Post (2018)

Činjenica da je Moretz vrlo uspešno glumila kroz žanrove – od tinejdžerskih akcija, preko horora, do evropskih drama – i u svakom od njih se snašla odlično ili dobro. To nije lako ni daleko starijima od nje, pa kako svoju biografiju bude češće punila stavkama poput "Oblaka Sils Marije" ili najavljenog "The Widow" sa Isabelle Hupert, tako će i bioskopska publika postajati sve svesnija njenih zavidnih kvaliteta.

Prilagođeno sa: Bosonoga

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/

‹ Prethodna 2 / 2 

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...