Izložba BEOGRADSKA PERFORMANS ART SCENA - JEDAN UVID osmišljena je i prezentovana na Međunarodnoj venecijanskoj nedelji performans umetnosti 2016. godine, sa live performansima studenata PerformanceHUB-a, inicijalno podržana od strane Italijanskog kulturnog centra u Beogradu.

Prvi deo predstavljaju video razgovori o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji u vidu serije video intervjua sa Rašom Todosijevićem, Erom Milivojevićem, Dunjom Blažević, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardović, koji se osvrću na period 70tih u Beogradu. Kroz razgovore sa umetnicima i kustosima koji su aktivno doprineli razvoju nove umetničke klime, ovi intervjui imaju za cilj da omoguće nove uvide u umetničke događaje iz tog perioda. Intervjue su sproveli Stevan Vuković i Milica Pekić, a u produkciji KIOSK platforme za savremenu umetnost.

Drugi deo se sastoji od video pregleda rada srpskih savremenih performans umetnika, Marina Marković sa radom Pressure Me, Branko Milisković sa WW3 Lili Marlene i Sanja Ćopić sa radom Self Portrait.

Treći deo izložbe podrazumeva video dokumentaciju performansa studenata PerformanceHUB-a, Sare Kostić i Ivane Ranisavljević, izvedenu uživo za vreme Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016. Sara Kostić, predstavila je komad izdržljivosti Glas koji se bavi anksioznošću “naučenog”. Ivana Ranisavljević je izvela dva rada: Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti. koji se bavi pitanjima ljubavi, preuzimanja odgovornosti, praštanja i pomirenja; Am I koji se bavi pitanjem slobode i osnovnih ljudskih prava.

Radovi koji čine izložbu:

Kolaž - Performansi studenata PerformanceHUB-a, Ivane Ranisavljević i Sare Kostić, sa Međunarodne venecijanske nedelje performans umetnosti 2016

Dizajn - Sara Kostić, fotografije - Miao Jiaxin

Stilovi iz Video razgovora o novim umetničkim praksama 70tih u Srbiji - serija video intervjua sa Rašom Todosijevićem, Erom Milivojevićem, Dunjom Blažević, Ješom Denegrijem i Jasnom Tijardović

Performans umetnika Branka Miliskovića, WW3 Lili Marlene

Performans umetnice Marine Marković, Pressure me

Performans umetnice Sanje Ćopić, Self Portrait

Performans studentkinje Performance HUB-a umetnice Ivane Ranisavljević, Volim te. Žao mi je. Molim te oprosti mi. Hvala ti.

Performans studentkinje PerformanceHUB-a umetnice Ivane Ranisavljević, Am I

Performans studentkinje PerformanceHUB-a umetnice Sare Kostić, Glas

O galeriji G12 HUB:

Galerija 12 HUB (G12 HUB) je centar za obrazovanje, savremenu umetnost i tehnologiju posvećen razvoju intermedijske umetnosti i performansa, međunarodnom umrežavanju i promociji mladih srpskih umetnika u zemlji i inostranstvu.

Program G12 HUB kombinuje izložbe, performanse, live stream događaje, digitalne sustrete, edukativne programe i radionice sa ciljem da promoviše međusektorski i interdisciplinarni pristup umetničkoj produkciji. G12 HUB teži da razvije saradnju sa širokim krugom relevantnih međunarodnih institucija i pojedinaca kako bi otvorio prostor za razmenu i saradnju sa lokalnim inicijativama.

Kako Galerija 12 HUB više nema fizički prostor u kome bi mogla da održava izložbe i ostale sadržaje, većina delovanja je usmerena na online prisustvo.

Izložbu u Domu omladine možete pogledati u periodu od 17. jula do 3. avgusta 2018. godine.