Ako ste propustili da vidite jedno sasvim novo viđenje Kralja Ibija u spektakularnoj scenografiji Viktora Kiša, sa puno dobre muzike za koju je zaslužan Nemanja Aćimović, dođite da uživate u sasvim novom i drugačijem pozorištu. 

Čak četiri izvođenja čekaju vas 17, 19, 20. i 22. juna, uvek u istom terminu - 17:30.

Predstava “Kralj Ibi“, je rađena po tekstu Alfreda Žarija, jednog od najzanimljivijih autora s pocetka XX veka, tvorca pata fizike, koji u sebi objedinjuje vodviljsko delo sa skaradnim, razuzdanim humorom, istovremeno uspevajući da jednim novim humorističkim postupkom pokaže surovu stranu ljudske prirode, što je bio značajan i prvi slučaj na svetskoj pozornici i u umetnosti uopšte.

Ova drugačija verzija ''Ibija'', razlikuje se od predstave koja je svoju premijeru imala 1964. godine, a gde je Ibija igrao čuveni Zoran Radmilović.

Glumci su smešteni unutar instalacije koju čine skulpture jednog od najtalentovanijih savremenih umetnika, Viktora Kissa, a atmosferu upotpunjuju filmovi Srđana Ćešića i Džonatana Ingliša kao i kostimi Tijane Pavlov.

Muziku je komponovao Nemanja Aćimović, koji publiku, svim ostalim elementima ovog novog čitanja čuvenog komada, uvodi u taj svet novog, postapokaliptičnog Ibija.

U glavnim ulogama su Goran Jevtić i Mirjana Đurđević, a karte se mogu rezervisati putem zvanične fb stranice i putem maila kraljibi.info@gmail.com.