Sve to možete shvatiti u manje od dva minuta, koliko traje trejler za film “Hladni rat”.

A shvatićete i to da je Paweł Pawlikowski stvorio još jedno remek-delo.

Nakon BAFTA i Evropskih filmskih nagrada, Pavlikovski je postao poznat i izvan Evrope 2013. godine, kada je snimio “Idu”, Oskarom nagrađenu dramu o borbi sa posledicama Drugog svetskog rata i autoritativnih režima tokom i nakon njega.

“Hladnim ratom” Pawlikowski se vraća konceptu ličnih priča smeštenih u okvire velikih društveno-političkih kriza, s tim da je ovaj put tema emotivna privlačnost dve osobe potpuno različitih sudbina i temperamenata.

Vraća se nakon pet godina duge pauze, ali sve ukazuje na to da ga je još kako vredelo čekati i da je naš optimizam bio opravdan.

Njegov novi film prikazan je nedavno na Kanskom filmskom festivalu, gde jePawlikowski dobio priznanje za najboljeg režisera. Potom je stigao i trejler, koji pleni svojim jednostavnim, a tako efektnim formatom.

Koncipiran kao video-spot za bluz aranžman poljske narodne pesme “Dwa serduszka”, trejler predstavlja svu lepotu crno-belih kadrova snimanih u Poljskoj, Francuskoj i Hrvatskoj, svu hipnozu atmosfere koju je Pavlikovski satkao i sav intenzitet emocija koje iznose Joana Kulig (Joanna Kulig), Tomaš Kot (Tomasz Kot) i Boris Šic (Borys Szyc).

Izvor: Bosonoga

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/