AFF je prateći program kragujevačkog Arsenala, koji će biti održan 21, 22. i 23. juna uz nastupe bendova The Kills, Editors, Texas, Enter Shikari, Morcheeba... 

Prvog dana festivala od 20:00 publika može pogledati film "The Possibilities Are Endless" (2014), o oporavku od moždanog udara škotskog muzičara Edwyn-a Collins-a, poznatog po svetskom hitu "A Girl Like You". AFF 7. juna prikazuje (22:00) i dokumentarac "Zarobljeno vreme" (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o uticajnom rok publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike. 

"Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svijetu filma, i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival, na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači", selektor AFF Admir Ćulumarević. 

Drugog dana 8. juna AFF prikazuje od 20:00 "Bloodlight and Bami" (2018) rediteljke Sophie Fiennes o višeslojnoj ličnosti pop dive Grace Jones, a od 22:00 je na programu "Liberation Day" (2017) o poseti kultnog slovenačkog benda Laibach-a Severnoj Koreji. 

U "The New Gipsy Kings" (2016) autor Liviu Tipurita bavi se jedistvenim svetom besnih automobila i luksuznih gajbi Roma muzičkih zvezda u Rumuniji, koji je na programu AFF-a 9. juna od 20:00, a sledi od 22:00 "Charlatan Magnifique" (2017) film Maje Pavlin o autoru "Pukni Zoro" klasika, slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku.

Poslednje večeri, posetioci AFF-a mogu da vide (20:00) "Raving Iran" (2016), u kome autorka Susanne Regina Meures prati didžejeve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu. AFF zatvara 10. juna (22:00) "Whitney: Can I Be Me" (2017) dokumentarac Nick-a Broomfield-a o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada Whitney Houston.