Iako na pomen svirki i leta, prva asocijacija bude red festivala, neizostavni detalj svake tople sezone jesu i sjajni muzički nastupi koji nas očekuju u nastupajućim mesecima.

19. maj - RETROSPEKTAKL Marka Nastića u Centralnom magacinu Luke Beograd

Definitivno najpoznatiji srpski di-džej Marko Nastić obeležava ne tako malu stvar – 20 godina svoje karijere, i tim povodom organizuje događaj koji će sasvim sigurno obradovati sve ljubitelje kvalitetnog klabinga. Naime, 19. maja  2018, u prostoru Centra hangara Luke Beograd Marko je odlučio da napravi vremensku mašinu koja će svojih 3.000 putnika povesti na do sada neviđeno putovanje kroz poslednjih 20 godina elektronske muzike.

Tom mašinom će, naravno, pilotirati Marko, ali će mu se na poziciji kopilota naći i 20 njegovih drugara di-džejeva. Upravo sa njima će Marko, tokom cele noći, vrteti b2b i podsetiti nas na kvalitetnu muziku koja je obeležila domaću elektronsku scenu poslednje dve decenije.

Retrospektakl počinje povratkom u 1997. godinu, a završava se u 2017, pri čemu će se na svakih 20 minuta smenjivati po jedna godina i u njoj po četiri najveća klupska hita koja su obeležila tu godinu – dakle, numere koje svi dobro pamtimo.

Stari, iskusni klaberi će bez dileme doživeti svojevrstan fashback koji evocira lepe uspomene, dok će za mlađe generacije ovakav događaj biti prilika da u jednoj noći prođu kroz sve muzičke momente domaćeg klabinga i bukvalno učestvuju u evoluciji elektronike do oblika u kom je danas poznajemo.

25. maj u Domu omladine - VATRA

Trenutno najpopularnija rok  atrakcija u Hrvatskoj, grupa "Vatra" održaće prvi samostalni koncert u Beogradu. Vatra će nastupiti 25. maja u Domu omladine Beograda u sali Amerikana. Momci iz ovog sastava koji ne silazi sa top lista regiona, izjavljuju da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti publiku u Beogradu!

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom Između nas. Ovim albumom bili su nominovani na novinarskoj rok nagradi "Crni mačak" 2000. godine u kategoriji za „Nadu godine“. Godine 2002. su potpisali ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album Anđeo s greškom. Peti studijski album Sputnik objavljuju 2008. godine.

Među najpoznatijim pesmama grupe koju predvodi sjajan Ivan Dečak su Tremolo (feat Damir Urban), Tango, Kraj, Saturn.

7. jun u Barutani - BLACK COFFEE

Bog house zvuka, vraća se u Beograd 7. juna

Svojim prvim nastupom pred beogradskom publikom, u septembru prošle godine, Black Coffee ostavio je lavu pozitivnih emocija i komentara, a i on sam nije sakrio svoje oduševljenje rečima:" WooW, what a crowd, what a party", odmah zatraživši novi datum ponovnog susreta.
Black Coffee i Blender sa nestrpljenjem su očekivali sledeći nastup, kada će majstor house ritmova u kombinaciji sa neponovljivim vokalima, svojim jedinstvenim izvođenjem, oplemeniti zidine Barutane.

Rezervisan, inventivan, maštovit, miran, zagonetan, stidljiv i živahan, samo su neki od opisa kojim ga kite kako klaberi tako i poštovane kolege cele svetske elektronske scene. Black Coffee jedan je od retkih di-džejeva koji iskreno razumeju preciznu funkciju muzičkog disk džokeja. On jednostavno ne meša pesme, on ih ponovo interpretira, prilagođava i usklađuje u muzičke setove, na svoj veoma specifičan način.

U njegovim najčešće dugim miksevima nezaobilazni su remiksi vanvremenskih pesama poput „Purple Rain" i „Ain't No Sunshine When She's Gone" kojima udiše potpuno novi život i implementira ih u svet elektronske muzike.

U sopstvenoj produkciji ima trake poput „Superman", „Turn Me On" i „Crazy" koje su sastavni deo kućnih playlista poštovalaca raznih pravaca elektronske muzike, što dokazuje koliko njegov zvuk prija svačijem uhu, ali i duši. On je jedan od onih di-džejeva čiji svaki nastup ostane dugo zapamćen i prepričavan.

10. jun u Štark Areni - SCORPIONS

Nemački hard rok bend "Scorpions", koji je trebalo da nastupi 7. decembra u Štark areni, stiže u Srbiju 10. juna.

Kultni nemački bend, koji proslavlja 50 godina karijere, prvi put će održati koncert u Srbiji. Tokom pet decenija prodali su više od 100 miliona nosača zvuka širom sveta, izdali 19 studijskih albuma, 28 kompilacija i 75 singlova.

7. septembar u Štark Areni - BRIAN FERRY

Šarmer za sve generacije, Brian Ferry, 7. septembra u Štark Areni izvešće klasične hitove iz solo repertoara i diskografije grupe Roxy Music, među kojima su „Let’s Stick Together“, „Slave to Love“, „Don’t Stop The Dance“, „Kiss and Tell“, „Love Is The Drug“, „These Foolish Things“, „Price of Love“, „I Put a Spell on You“ i mnoge druge.

Bryan Ferry je svojim izgledom, stilskom originalnošću, sofisticiranim tekstovima i muzikom baziranom na nostalgičnim odnosom prema staroj rokenrol eri iz 50-ih inspirisao niz bendova novog talasa i novog romantizma, među kojima su Duran Duran, Depeche Mode, Spandau Ballet, The Human League i drugi.

8. septembar na Kalemegdanu - 2CELLOS

Slavni virtouzi na violončelima Luka Šulić & Stjepan Hauser, svetu poznatiji kao 2CELLOS , ponovo dolaze u Beograd 8. septembra kada će održati koncert na Kalemegdanu.

Sve je počelo pre pet godina kada su obradili “Smooth Criminal” Majkla Džeksona i spot objavili na YouTubeu. Ubrzo su imali čak pet miliona pregleda, a iste godine potpisali su ugovor sa Sony Masterworks, a zatim ušli u studio i objavili svoj prvi album.

U Beograd se vraćaju sa poslednjim albumom "Score", koji je snimljen u Engleskoj s londonskim simfonijskim orkestrom. Ovoga puta, Stjepan i Luka nam donese i neke nove stilove ali će naravno svirati i palnetarne hitove, kao i kultne melodije napisane za filmove i TV serije. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/