Ova rođena Londončanka s njujorškom adresom uprkos šesnaestogodišnjoj uspešnoj karijeri u kojoj je nanizala razne očaravajuće nastupe, izrazito ljubomorno čuva i skriva svoju privatnost, toliko da je čak i suprugu, glumcu Johnu Krasinskom tek nedavno otkrila da poseduje i pevački talent. 

Emily ima i izrazitu averziju prema društvenim mrežama i obožavateljima koji fotografiraju selfije s poznatima i objavljuju ih.

Novinara magazina dodatno je šokirala izjavom kako promociju svojih kolega kroz društvene medije smatra totalnom glupošću.

A na pitanje što bi savetovala onima koji bi se oprobali u glumačkom svetu, vrlo iskreno glumica je izjavila „To je vrlo neizvesna industrija, koja je i često izuzetno gruba i porazna, pa jedini savet koji imam je da probaju sa nečim drugim.“

Iako lepa Emily još uvek nije zablistala u nekom od super popularnih blokbastera, njen talenat i iskrenost sa kojim pristupa ulogoma, bio je primećen čak i u filmovima u kojima je imala sporedne uloge, te je vrlo brzo postala popularna i omiljena kod oba pola, što je uglavnom retkost kada su glumice u pitanju.

Ovo su ostvarenja u kojima je Emily zablistala, a neka od njih upravo zbog nje i gledamo:

The Devil Wears Prada

Ekranizacija satiričnog romana Lauren Weisberger postala je hit u bioskopima i prototip savremenog “chick flicka” prepunog glamurozne odeće velikih svetskih brendova kakvi su Valentino, Chanel, Galliano, Prada i dr. Ma koliko film bio naoko kritičan prema nemilosrdnom svetu koji se bavi modom, svoj uspeh u bioskopima zasniva na izuzetno privlačnoj slici njujorškog sveta mode i modnih magazina, glamuroznoj odeći koju nose glumci u filmu i rekvizitima koji plene pažnju publike. Iako je uloga Emily Blunt u ovom filmu sporedna, bila je toliko upečatljiva da je odmah privukla pažnju svetske filmske publike.

The Jane Austen Book Club

Radnja filma „Klub Jane Austen“, koji je Robin Swicord snimio prema istoimenome romanu, prati grupu žena i jednog muškarca koji se redovo sastaju i raspravljaju o romanima popularne spisateljice, no ubrzo otkrivaju da ih sopstveni životi podsećaju na teme koje je spisateljica obrađivala u svojim romanima. Sylvia (Amy Brenneman) šokirana je kada je muž Daniel (Jimmy Smits) napusti nakon 20 godina braka u kome imaju troje djece. Jocelyn (Maria Bello), njena neudata prijateljica, skriva se od svoga samotnjačkog života uzgajajući pse. Prudie (Emily Blunt), mlada učiteljica francuskog, udata je za bogatoga muškarca, ali ometaju je svakodnevne maštarije o seksu s drugim muškarcem. Bernadette (Kathy Baker), koja se više puta udavala, razvija čežnju za još jednom srećom u životu. Prelepa i odvažna Allegra (Maggie Grace), Sylvijina i Danielova ćerka homoseksualka, prestala je da komunicira sa svojom ljubavnicom. Te Grigg (Hugh Dancy), mladi ljubitelj naučne fantastike i kompjuterski stručnjak, koji na prvi pogled ostavlja utisak kao da ne pripada njihovom krugu, zapravo oseća olakšanje što je upravo on jedini muškarac u tom klubu.

The Young Victoria

Sedamnaestogodišnja Victoria (Emily Blunt) u velikim je problemima. Njen ujak, Kralj William (Jim Broadbent) je na samrti i Victoria bi trebalo da bude njegova naslednica. Upravo se zbog toga svi bore za njenu naklonost. Međutim, Victoria se još uvijek nalazi pod uticajem  majke i ambicioznog savetnika Controyja (Mark Strong) i oboje ih mrzi. Njena jedina drugarica je Lehzen (Jeanette Hain). Divna istorijska drama osvojila je Oscara za impresivnu kostimografiju.

Salmon Fishing In The Yemen

Alfred Jones naučnik je koji se specijalizovao za gajenje ribe. On ne vidi dalje od svog svakodnevnog života sve dok njegov svet nije iznenada uzdrman zahvaljujući jemenskom šeiku koji je opsednut ribolovom i želi postići naizgled nemoguće - lov na losose u Jemenu. Na tom čudesnom putovanju nemoguće postaje moguće. Romantična, savremena bajka, Lov na losose u Jemenu priča je o državnom službeniku i introvertnom naučniku Odseka za ribarstvo i poljoprivredu koga glumi Ewan McGregor, a uz njega Emily Blunt.

Edge of Tomorrow

U svetu budućnosti Tom Cruise je poručnik William Cage koji se bori u ratu protiv vanzemaljaca. Odjednom, on se nalazi zarobljen u vremenu, u poslednjem danu bitke u kojoj i umire. Prolazeći svaki puta iznova poslednji dan svog života, Cage nakon nekog vremena postaje sve veštiji i sve spremniji dočekati smrt, a sve vreme uz njega je Rita koju glumi Emily Blunt.

Sicario

Mlada FBI agentkinja (Emily Blunt) pridružuje se tajnoj CIA operaciji koja želi svrgnuti vođu meksičkog kartela. To će biti posao koji će dovesti njene etičke i moralne vrednosti do same granice i naterati je da preispita sve u što je dotad verovala. Ovde se radi o izuzetno napetom filmu s odličnom glumačkom postavom koju predvodi oskarovac Benicio Del Toro. U pitanju je kriminalistička drama koja progovara o crnoj rupi bezakonja i droge na granici između SAD-a i Meksika.

Preuzeto sa portala: journal.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/