Klopka

U ostvarenju Srđana Golubovića, koje je svakako obeležilo prvu deceniju XXI veka kada je kinematografija u pitanju, Glogovac igra Mladena, oca koji se suočava s moralnom dilemom - da li da, kako bi došao do novca za operaciju svog sina, pristane na ponudu da postane plaćeni ubica, ili da ovu ponudu odbije i čeka da njegov sin izgubi život...

Ustav Republike Hrvatske

edan od filmova o kojima se proteklih godina najviše pričalo, kako među publikom, tako i u stručnim krugovima, jeste ostvarenje s potpisom Rajka Grlića, u kojem Glogovac igra glavnu ulogu. On je na platno preneo lik Vjeka Kralja, profesora koji ima radikalno desne stavove, preuzete od svog oca ustaše, a uz to ima još jednu tajnu: on je homoseksualac i transvestit.

Ubistvo s predumišljajem

U filmu Gorčina Stojanovića, snimanom 1995. godine, Glogovac igra Bogdana Bilogorca, mladog ranjenika iz Moslavine koji nestrpljivo čeka da ozdravi kako bi se vratio na ratište. Njegova direktna partnerka ovde je Branka Katić, koja igra Jelenu Panić Buliku, a njihovi likovi kroz jedan stari dnevnik otkrivaju ljubavnu priču koja se odvijala pedeset godina ranije.

Nebeska udica

Priča o malim, običnim ljudima koji pokušavaju da ostanu prkosni i hrabri i nastave sa svojom svakodnevicom što je više moguće u teškim vremenima mnoge je potresla 2000. godine. Glogovčev lik Kaja tokom bombardovanja SR Jugoslavije vodi naizgled nemoguću bitku: pokušava da popravi košarkaški teren ispred svoje zgrade dok oko njega padaju bombe i uplašeni ljudi beže na znak sirene. Uz to, on brine za svog sinčića i strepi od trenutka kada će njegova bivša supruga s detetom napustiti zemlju.

Hadersfild

Legendarna predstava premijerno je izvedena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu 2005. godine, a dve godine kasnije snimljen je i film. Nebojša Glogovac u ovom čuvenom delu igra Ivana, koji je u mladosti bio perspektivan džudista, ali je njegova karijera okončana zbog niza psihotičnih epizoda i lečenja u brojnim duševnim bolnicama. On i njegovi prijatelji iz detinjstva okupljaju se nakon povratka njihovog druga Raše iz engleskog grada Hadersfilda i smenjuju se emotivna sećanja, rasprave pune gorčine i traganje za smislom.

Munje!

U urbanoj komediji iz 2001. godine, Glogovac igra lik Pandura, policajca čije ime ne saznajemo. Simpatični rezervista u jednoj dosadnoj noći u Beogradu pridružuje se grupi mladih neznanaca u borbi da vrate svoj demo snimak, zabavlja ih svojim pogledom na svet i priča priču o jednoj generaciji koja je izgubila mnogo, ali ne prestaje da sanja. U slučaju Pandura, to je san o odlasku u sunčanu Portugaliju i uživanje u fudbalu. 

izvor: Glossy.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/