Najava da nas finalna sezona sada već megapopularne serije Game of thrones očekuje tek 2019. godine mnoge je iznervirala. Među njima je i Mariah Carey, veliki fan serije koja je na Golden globes nagradama spopadala Kita Haringtona u želji da joj "John Snow" otkrije šta će se to desiti u zadnjim epizodama epskog ciklusa.

Dok naše nestrpljenje raste, evo sjajne prilike da preguramo taj period.

Naime, nova serija kanala Sky Atlantic pod imenom Britannia dolazi u pravi čas za sve ljubitelje blokbaster fantazija.

Serija u fokusu ima osvajanje Britanije od strane Rimljana. Priča počinje 43. godine posle nove ere kada rimska armada dopre do obala tadašnje Britanije. Da bi porazili i potčinili zemlju u kojoj vladaju rualni, mistični svetovi koji su oterali velikog Cezara ranije, Rimljani će morati da se ukrste sa plemenima koje predvodi princeza ratnik i druidi, sveštenici starih Kelta.

U podeli uloga nalaze se manje-više nepoznati glumci. David Morrissey igra Aulusa Plautiusa, nesalomivog rimskog generala i dobrog prijatelja cara Klaudija, dok Kelly Reilly igra Kerru, prelepu i ratobornu ćerku kralja Pellenora iz plemena Cantii.

Tu je i Zoe Wanamaker koja je otelotvorila osvetoljubivu kraljicu Antediju, vladarku Regnisa. Ko manipuliše svima njima? Mackenzie Crook u ulozi sveštenika Verana, čoveka koji tvrdi da je star 10.000 godina i da je Božja ruka i njegov glas na zemlji.

Zanimljivooo!

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/