Stefan je posvećen neobičnim serijalima za koje treba mnogo lutanja, čekanja i hvatanja svakog retkog trenutka koji se pojavi pred njegovim objektivom.

Tako su nastali serijali "Couples Matching" i "Cars Matching Homes", koji prikazuju, kako im nazivi i govore, slučajne spojeve ljudi i objekata koji neobično liče jedni na druge. A kako Draschan voli da vreme provodi u muzejima, stvorio je i duhovito-depresivni serijal "People Sleeping in Museums".

Ipak, njegova najbolja serija je ona koja spaja ove tri teme. "People Matching Artworks" je kolekcija fotografija nastalih kada bi se ispred umetnina u raznim svetskim muzejima našli posetioci koji bi svojim fizičkim izgledom, odećom ili pozom sličajno "iskopirali" samo delo.

Fotografije su toliko dobre da je teško poverovati kako su nastajale spontano, ali Draschan tvrdi da niko od njegovih "modela" nije pozirao, već su svi kadrovi plod slučajnosti, strpljenja i brzih reakcija.

Galerija ispod prikazuje samo deo situacija u kojima se umetnost gleda u ogledalo, uživajte...

Izvor: Bosonoga

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/