Ako postoji godišnje doba koje vezujemo uz gledanje filmova, onda je to zima. Temperature su sve niže, nismo toliko često napolju, a ponuda u bioskopima je uvek na nivou.

Kako se bliži sezona prestižnih filmskih nagrada, tako imamo priliku da pogledamo sve veći broj onih za koje se očekuje da će biti nominovani. I sve to, naravno, uz nezaobilazne kokice i dobro društvo.

Ukoliko i vi zamišljate ovako nekako svoje idealno provedeno slobodno vreme, onda se ove zime samo jednostavno prepustite i uživajte.

Naime, stiže nam čitav niz uzbudljivih filmskih naslova, a u nastavku saznajte više o njima.

1. Star Wars: The Last Jedi

Iako se o samim detaljima radnje filma i ne zna previše, to nije toliko ni bitno. Ono što je publici i kritici najbitnije jeste da priča bude originalana, s obzirom da se filmu "Star Wars: The Force Awakens" predbacivalo da previše nalikuje nekim od originalnih nastavaka sage. Nove avanture Lukea Skywalkera, Dartha Vadera, Rey i ostalih moći ćemo da pogledamo od 14. decembra.

2. Jumanji: Welcome to the Jungle

Jedan od omiljenih filmova našeg detinjstva vraća se na velike ekrane, pa baš kao i u slučaju prethodno navedenog naslova, prisutna je doza straha. Hoće li biti na nivou prvog filma ili će obožavateljima pokvariti doživljaj? U svakom slučaju, ne možemo reći da nismo zaintrigirani. A moći će da se pogleda od 20. decembra.

3. The Greatest Showman

Svi oni koji su Hugha Jackmana voleli da gledaju kao Wolverina verojatno ga nešto teže mogu zamisliti kao emotivnog plesača i pevača. Ipak, u svom najnovijem filmu, koji je hteo da snimi preko osam godina, tumačiće upravo takvu ulogu. Film se bavi životom P.T. Barnuma, jednog od osnivača savremenog cirkusa, a za muzički deo je zadužena ekipa iz mjuzikla "La La Land". U bioskope stiže 4. januara.

4. Downsizing

Ovaj film vežemo uz dva velika imena, odnosno dva slavna oskarovca. Prvi je redatelj Alexander Payne, a drugi je Matt Damon, koji tumači glavnu ulogu. Film služi kao svojevrsna društvena satira koja problemu prenapučenosti planete odluči doskočiti smanjivanjem ljudi na veličinu od 13 centimetara. Kako izgleda kad sve skupa preseli u minijaturne gradove, moći ćete doznati od 11. siječnja.

5. The Shape of Water

Hvaljeni režiser Guillermo del Toro vraća se s jednom neobičnom fantasy dramom. Radnja prati nemu radnicu održavanja jednog istraživačkog centra, koju zaintrigira najnoviji dodatak njihovoj zbirci - humanoidna kreatura pronađena u reci u Južnoj Americi. U glavnim su ulogama Sally Hawkins i Doug Jones, a film u bioskope stiže 18. januara.

6. I, Tonya

Jedan od filmova kojima se najviše radujemo jeste onaj u kojem Margot Robbie tumači lik legendarne klizačice Tonyje Harding. Radi se o istinitoj priči o ženi koja je u dogovoru s tadašnjim suprugom, a povučena patološkom željom za uspehom, odlučila fizički nauditi svojoj najozbiljnijoj konkurentkinji. Kako i zašto je sve krenulo po zlu, saznaćemo 25. januara.

7. Happy End

Novi film omiljenog režisera Michaela Hanekea u središte radnje ponovno postavlja dinamiku jedne dobrostojeće porodice, ovaj put smeštene u gradu Calaisu, i to u jeku izbegličke krize koja trese Evropu. Film u svetske bioskope stiže 25. januara.

8. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri 

Ova crna komedija s elementima drame autorski je projekt Martin McDonagha, koji je film napisao, režirao i producirao. U glavnim su ulogama Frances McDormand i Woody Harrelson, a priča prati ožalošćenu majku koja pravdu za silovanje i ubistvo ćerke odlučuje da potražiti sama, s obzirom da policija ne dolazi do novih saznanja. O čemu se tačno radi, saznaćemo od 1. februara.

All the money in the world

Ovo je jedan od kontroverznijih naslova godine, i to isključivo zbog odabira glavnog glumca. Naime, iako je režiser Ridley Scott originalno želeo Christophera Plummera, odluka je pala na Kevina Spaceyja. Međutim, nakon skandala vezanog za seksualne napade, Plummer je ponovno pozvan da ispočetka snimi sve scene u kojima se pojavljivao Spacey. Film donosi istinitu priču o otmici unuka naftnog tajkuna Johna Paula Gettyja, koji se nije previše uzbuđivao oko toga hoće li on preživeti ili ne. Naslov u bioskope stiže od 22 februara.

Izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/