U pitanju je film Lady Bird!

Zavidan rejting od 100% postignut je nakon samo 165 ostavljenih recenzija, popraćenih hvalospevima u komentarima poput: odličan, savršen i slično na Rotten Tomatoesu. Za one koji ne znaju, reč je o sajtu koji je posvećen recenzijama, informacijama i vestima o filmu, te sadrži arhivu filmskih kritika i smatra se najpozvanijim za kvalitet filma.

Naslov sajta je parafraza klišea u kom gledaoci gađaju paradajzima lošu glumu na sceni. Stoga je "svež, lep paradajz" (najmanje 60 % pozitivnih recenzija) simbol za dobre filmove, a "pokvaren, zelen" (ispod 60 %) za slabe.

Inače, "Lady Bird" je debitantski film glumice Grete Gerwig koji je s prvog mesta najbolje ocenjenih skinuo "Toy Story 3".

U pitanju je indie drama sa sjajnom glumačkom postavom koja donosi priču o srednjoškolki, koju tumači Saoirse Ronan, koja živi u Sacramentu sa svojom majkom koju igra odlična Laurie Metcalf. Njihov odnos je turbulentan, dinamičan i kompleksan. Radnja se odvija u školskoj godini 2002.- 2003. i okidač filma jeste momenat kada ćerka odluči da je svi zovu novim imenom - Lady Bird.

izvor: Buro247.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/