Otvaranje galerije Vladimira Veličkovića u Beogradu

foto: Profimedia

Izložbom srpskog i francuskog akademika Vladimira Veličkovića, posle decenije uspešnog postojanja i rada u Kragujevcu, Galerija "Rima" otvariće večeras svoje predstavništvo i u prestonici.

U novom izložbenom prostoru, u Pariskoj ulici br. 8, biće izložene Veličkovićeve slike velikog formata koje pripadaju najskorijoj produkciji, nastaloj u prethodnih nekoliko godina.

Kuriozitet izložbe je crtež "Tela", čije je nastajanje bilo tema francuskog dokumentarnog filma o Veličkoviću, snimljenog 2010. godine u režiji Fransoa Katonea.

Film je, prošle godine prikazan u sali "Auditorijum" pariskog Luvra, a publika će moći da ga pogleda tokom trajanja izložbe u beogradskoj "Rimi", kao sastavni deo postavke.

Posetiocima će biti dostupna i sva izdanja ove galerije posvećena Veličkovićevom opusu, a posebno monografije iz velike edicije o njegovim crtežima, u okviru koje je iz štampe upravo izašla četvrta knjiga, sa delima nastalim od 1985. do 1995. godine.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
POVEZANE VESTI
Inicijalizacija u toku...


Magazin