Glumica sa dvadeset nominacija za Oskara poseduje tri zlatne statue, sve veću kolekciju politički ostrašćenih govora, ali i rastući arsenal raznolike lepote koji svaki od likova koje tumači čini nezaboravnim. 

Tako u The Post (2017.) Stivena Spilberga, vidimo Meryl u ulozi američke dive izdavaštva, Katherine Graham, koja je vodila legendarno izveštavanje Washington Posta o aferi Votergejt ranih 70-ih, sa onom savršenom frizurom koja je i vizelno obeležava kao ženu na komandnom položaju.

Kroz čitavu karijeru, neprestan niz promena, prvenstveno onih iznad okovratnika, menjao je njene izrazite crte - visoke jagodične kosti, dugu plavu kosu, orlovski nos, blistavi pogled - na neverovatne načine, često joj omogućavajući da se još više udubi u uloge i u njima zablista.

U ostvarenju Manhattanu pućila se iza zlatne zavese od kose, dok je kao Baronessa Blixen u kultnom Out of Africa, nosila je grivu kovrdžave smeđe kose, u kombinaciji sa nekolicinom šešira s obodom i prepoznatljivim razoružavajućim osmehom.

Kultni film Death Becomes Her obeležile su njene ekstravagantne i glamurozne kombinacije prenaglašenog ajlajnera, rumenila i platinaste kose - protivteža ranjivoj, ogoljenoj brineti Francheski, savršenoj itaijanskoj ratnoj nevesti koju glumi u The Bridges of Madison County

I dok se istovremeno urednički hoću-to-odmah mentalitet Mirande Priestly odlično predstavlja perfektnom šminkom i savršeno stilizovanom srebrnom frizurom, ništa manje Meryl nije ubedljiva ni kao veštica u filmu Into the Woods sa sve izraslom sedom kosom, kandžastim noktima i zlokobnim izrazom lica.

1. Manhattan, 1979

2. The French Lieutenant’s Woman, 1969

3. Out of Africa, 1985

4. Death Becomes Her, 1992

5. The Bridges of Madison County, 1995



6. Suffragette, 2015

7. The Hours, 2002

8. The Devil Wears Prada, 2006

9. The Iron Lady, 2011

10. Into the Woods, 2014

11. Sophie’s Choice, 1982

12. Florence Foster Jenkins, 2016

13. The Post, 2017

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/