Karte za film Ja nisam tvoj crnja koji 6. novembra svečano zatvara festival, rasprodate su među prvima, a publika će imati priliku da ovo osvarenje pogleda i 7. novembra od 17 časova u Dvorani kulturnog centra. Ovaj dokumentarni film koji dovodi u pitanje samu definiciju onoga što Amerika predstavlja, našao se u izboru filmova gosta selektora Teofila Pančića, a osvojio je Panorama nagradu publike na Berlinalu i nominovan je za Oskara u SAD.

Projekcija filma Gaza Surf Klub reditelja Mikija Jamina i Filipa Gnadta, koja je bila rasprodata u Domu omladine Beograda, a nakon koje je uzbudljivi razgovor između beogradske publike i reditelja Gnadta ukazao na veliko interesovanje za ovu temu, naći će se ponovo na programu 7. novembra od 19 časova u DKC-u. Ovaj vizuelno raskošni film prati grupu ljudi iz Gaze, koja izmučena okupacijom i političkim nesuglasicama, sopstvenu slobodu pronalazi na talasima Mediterana.

Muškarci ne plaču, film iz regionalne selekcije koji je izazvao najveće interesovanje publike i za koji je Dvorana kulturnog centra bila nedovoljno velika, još jednom će se naći na programu ovog bioskopa, 7. novembra od 21 sat. Ova izvanredno režirana drama bosanskog reditelja Alena Drljevića premijerno je prikazana na festivalu u Karlovim Varima na kome je osvojila nagradu Cine Europa i Specijalnu nagradu žirija.

Čavela, raskošni portret najveće meksičke zvezde tradicionalne muzike i ljubavnice Fride Kalo, koji je naježio i rasplakao mnoge u prepunoj sali Doma omladine Beograda, biće još jednom deo repertoara na istoj lokaciji u novom terminu u utorak 7. novembra od 18 časova.

Dokumentarni mjuzikl Dan oslobođenja koji je svečano otvorio 13. Slobodnu Zonu u Sava Centru i koji je izazvao veliku pažnju publike, na bis će biti prikazan 7. novembra od 21 čas u Domu omladine Beograda. Ovaj film prati istorijski nastup kultnog ex-yu benda Laibach u državi-tvrđavi Severnoj Koreji.

Karte za projekcije u Dvorani kulturnog centra već su puštene u prodaju na biletarnici Kulturnog centra, a karte za program „Slobodna Zona na BIS“ u Domu omladine Beograda biće u prodaji od 6. novembra na biletarnici DOB-a i svim prodajnim mestima Eventima.

*Filmove na bis moguće je pogledati samo uz kupljenu kartu. Akreditacije nisu validne za projekcije 7. novembra.