Baš kao što to obično i biva sa onim stvarima koje na kraju postanu čuvene, pre no što se to dodgodi sledi mnogo komplikacija koje nisu planirane, a na kraju upravo one dovedu do toga da određeno umetničko delo (koja god forma da je u pitanju) dobija taj jedinstven i originalan oblik koji naposletku zaokruži čitavu priču i učini je odličnom.

Pretty Woman možda je i jedan od najboljih primera za to, s obzirom da je u pitanju komedija koja se nalazi u vrhu liste najpopularnijh klasičnih romatničnih komedija svih vremena i tako već više od dve decenije.

Ne samo da naslov (koji ne bi privukao praktično nikoga) nije isti, već i ključni elementi u scenariju, pa na kraju i sam scenario je poprilično izmenjeno.

A ne smemo ni da zamislimo kako bi ovaj kultni film izgledao da su glavne uloge pripale prvobitno namenjinima Sylvesteru Stalloneu i Meg Ryan.

Šta se još događalo tokom snimanja, te koje su interesantne činjenice zabeležene saznajte u nastavku:

1. Film je trebao da se zove "3 hiljade dolara" po svoti novca koju je Edward trebalo da isplati Vivian na kraju njihovom druženja.

2. Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivian bile su Sandra Bullock, Meg Ryan, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis pa čak i Madonna. 

3. Na čuvenom filmskom posteru zapravo nije Julia Roberts. Tačnije, glava Julie Roberts spojena je sa telom njene dublerke Shelly Michelle. Na posteru Richard Gere ima crnu kosu iako je u filmu sedokos.

4. Film je prvobitno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Anđelesu, a Vivien je trebala da bude zavisnica od narkotika. Na kraju filma Edward bi je oterao iz svog života, a ona bi sa novcem koji je zaradila otišla u Dizniland.

5. U proslavljenom "Beverly Wilshire" hotelu svi mogu iskusiti kako je izgledao život Vivian i Edwarda za 'svega' 100.000 dolara. Paket uključuje boravak u penthouseu i kupovinu na Rodeo Driveu.

6. Ogrlica koju Edward daje Vivian vredila je 250.000 dolara i zbog čega je na setu imala svog ličnog čuvara!

7. Legendarna crvena haljina u kojoj Vivian odlazi da gleda operu trebalo je da bude crna. Kostimografkinja Marilyn Vance preprirala se sa filmskim studiom oko haljine i nakon nekoliko probnih snimanja u haljinama različitih boja, uspela je u svojoj nameri i pobedila je crvena.

8. Ulogu Edwarda odbio je Sylvester Stallone, a među glumcima koji su se takmičili za ulogu nalazili su se John Travolta, Christopher Reeve, Denzel Washington i Daniel Day-Lewis.

9. Richard Gere u početku je mislio kako je lik Edwarda užasno dosadan. Bio je to jedan smešan mali scenario, rekao je tada.

10. U sceni u kojoj se Julia Roberts smeje kada gleda crno-belu komediju na tv-u režiser Garry Marshall ju je golicao po tabanima kako bi joj izmamio osmeh.

11. Julia je bila vrlo nervozna tokom snimanja scena seksa i u jednom trenutku zbog toga je dobila osip.

12. Richard Gere zaista je svirao klavir u filmu i sam je komponovao muziku koju svira.

Izvor: Zadovoljna.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/