"Nagrada Talents and Profesionals čija dodela će biti u hotelu Ritz u Madridu, je nagrada koja se vezuje za opus koji obuhvata nekoliko mojih slika sa kojima sam i konkurisala za nagradu. Nagrada Metropolitan Emire Prize se više odnosi na mene kao umetnika, ne na odredjene slike, već na moj umetnički talenat, moje stvaralaštvo u celini. To je jedna od najprestižnijih nagrada koje se dodeljuju za umetnost. Dodela nagrade će biti u American Folk Art Musemu 29 oktobra ove godine. Veoma sam počastvovana ovim velikim priznanjima dodeljenim od strane Fondacije Constanca. To je još jedna potvrda mog talenta i podsticaj za daljim napretkom i novim uspesima. Obe nagrade biće dodeljene u prisustvu svetskih kolekcionara."

Teodora je završila Akademiju lepih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Dušana Otaševića. Na istoj Akademiji završila poslediplomske specijalističke studije iz oblasti slikarstva u klasi profesora Vlade Veličkovića.

Magistar je filozofije na Filozofskom Fakultetu u Beogradu, samostalni umetnik i član upravnog odbora slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a. 2017 član FOCUS EUROPA.  

Član ICAF-a od 14.02.2017.