Čak 300 i nešto erotskih trilera snimljeno je tokom devedesetih, a opšta popularnost žanra dogodila se zahvaljujući čuvenom Fatal Attraction iz 1987. Najave filmova u vidu postera sa polunagim telima, te iste takve reklame u novinama, neizbežni bilbordi, privlačili su podjednako žensku i mušku publiku.

Pored opasnosti, misterije, zavere i erotike bio je prisutan još jedan važan faktor koji nikada do tada nije bio toliko u fokusu: softcore seks i naravno golotinja. Ipak, već početkom nove decenije, tokom 2000-ih, ovaj "senzualan" žanr izgubio je na popularnosti i praktično potpuno nestao.

Ukoliko ste ljubitelj dinamičnih filmovima prepunih obrta, napetosti i erotskih scena, onda je kako bi rekli Englezi: ovo vaša šoljica čaja!

Cruel Intentions (1999.)

Za mnoge ovo je bio prvi erotski triler koji su ikada pogledali. U pitanju je pravi tinejdžerski film, pomalo otrcan i nespretno napisan i odglumljen, koji se fokusira da od glavne junakinje, koju glumi Sarah Michelle Gellar, stvori što provokativniju i seksepilniju glumicu. Praktično svaki tinejdžer koji je pogledao film je noćima fantazirao o sceni u kojoj Sarah ljubi Selmu Bler.

Femme Fatale (2000.)

Kod ovog filma je najveći problem prilično komičan zaplet, pa morate da naučiti da u filmu uživate od početka prihvatajući ga takvim kakav je: lopov po imeni Laura (koju glumi Rebecca Romijn) kuje zaveru da ukrade brushalter od dijamanata, a fotografa glumi Antonio Banderas koji vremenom postaje opsednut Laurom. Ceo film je prožet erotskim scenama, kao i provokativnim izdanjima prelepe glumice.

Unfaithful (2002.)

Ovaj film je izgrađen na klišeu i predstavlja priču bračnog para (Diane Lane i Richarda Gere-a) koji zapadaju u bračnu krizu, u kojoj muž optužuje ženu da ga vara, što je zapravo i tačno. Mada film ima dosta propusta u scenariju i realizaciji, Diane Lane je svetla tačka zbog koje treba pogledati film, s obzirom da je zbog ove uloge nominovana za prestižnu nagradu Oskar za najbolju glumicu. U ovom ostavrenju postoji niz erotskih scena, a moramo da napomenemo da njenog ljubavnika u filmu igra Olivije Martinez!

The Blue Room (2014.)

U pitanju je francuski film što ga čini još erotičnijim, a iz nekog razloga seks i ubistvo se slažu kao hleb i puter, što i ovaj film potvrđuje.

Eyes Wide Shut (1999.)

Ovo je možda jedan od najkvalitetnijih filmova na ovoj listi. Predstavlja genijalno delo legendarnog Stanleya Kubricka. Glavne uloge tumače Tom Cruise i Nicole Kidman, koji su u to vreme i u privatnom životu bili par, pa su tu privlačnost preneli i na filmsko platno.

Fatal Attraction (1987.)

Bez sumnje jedan od najpoznatijih (i najboljih!) erotskih trilera, koji su ikada snimljeni, a predstavlja priču muža koji je imao jednonoćnu avanturu sa ženom koja postaje njegova noćna mora. Jedna od najpoznatijih scena u filmu jeste ona u kojoj Daglasova žena na šporetu nalazi lonac sa ključajućom vodom, a u isto vreme njihova ćerka otkriva da njenog voljenog ljubimca - zeca nema, scenario za koji je naravno odgovorna ljubavnica kada njegova ljubavnica (Glenn Close).

Basic Instinct (1992.)

Iako je ovaj film najpoznatiji po sceni u kojoj seksepilna Sharon Stone prekršta noge tokom ispitivanja u policijskoj stanici, a potom i po izuzetno slikovitim kadrovima vođenja ljubavi, u kojima joj je partner Michael Douglas. Činjenica je takođe da je u pitanju jedan poprilično dobar triler. Seks, strast i krv. Više nego ok za subotnje veče kod kuće.

Swimming Pool (2003.)

Ludivine Sagnier odigrala je jednu od najseksi uloga u poslednjih deset godina upravo u ovom erotskom trileru Fransoa Ozona. Polovinu vremena je provela u kupaćem kostimu, pa je jasno zašto je izgradila tenziju i erotičnu atmosferu u čitavom filmu.

Body Heat (1981.)

Ovaj uzbudljivi neo-noir klasik bavi se pomalo kliše tematikom - ubistvom iz požude. Međutim, sjajna Kathleen Turner vrlo brzo nam dočarava zašto je (još sjajniji!) William Hurt, tako brzo pao pod njen uticaj. Mnogo tenzije, psiholoških igara i manipulcije.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/