Ponekad, ako želite da nešto bude urađeno kako valja, to sami morate da uradite. Sudeći po Nicole Kidman i Reese Witherspoon, to je upravo ono što su njih dve uradile kada su odlučile da produciraju i glume u sada već vrlo popularnoj seriji HBO produkcije "Big Little Lies".

Na dodeli Primetime Emmy Nagrada u nedelju uveče, serija je dobila nagradu za "Izuzetnu Mini Seriju", a Kidman i Witherspoon izašle su da održe ohrabrujuć govor u čast svog serijala u čijem centru su ženski likovi. 

Pošto su se redom zahvalile svojoj mreži i svim ostalim bitnim činiocima, Reese je uputila svoju zahvalnost Liani Moriarty, "koja je napisala bestseler i stvorila likove koji su izuzetno snažni." Dodala je i: "Ova godina je bila neverovatna za žene. Mogu li samo da kažem: dovedite žene da ispričaju svoje priče, i učinite ih glavnim protagonistkinjama svojih priča." Zatim je viknula, "O Bože, Nicole, pomozi!"

Kidman je nastavila govor, rekavši: "Hvala svim ljudima koji su prihvatili ovu moć televizije. Zapanjilo nas je to što smo ušli u vaše dnevne sobe i što ste raširili glas o tome. I koliko je god serija bila zabavna, takođe se bavila ozbiljnim problemima. Jako smo zahvalni što ste svojim prijateljima preporučili da odgledaju našu seriju," rekla je.

Glumica poreklom iz Australije, koja je samo nekoliko minuta ranije pobedila Reese Witherspoon i dobila nagradu Emmy za "Izuzetnu Glavnu Glumicu u Mini Seriji ili Filmu", završila je govor snažnom porukom u kojoj se osvrnula na svoj bliski odnos sa Reese.

 "Ovo je prijateljstvo iz koga su se razvile prilike. Te prilike su se razvile iz frustracije, jer nismo dobijale dobre uloge," rekla je Kidman, 50. "Tako da, više dobrih uloga za žene, molim."

Witherspoon, 41, je u više prilika govorila o potrebi za većim brojem kompleksnih ženskih uloga na televiziji i u filmovima.

Nedavno je napisala esej za Glamour magazin u kome ohrabruje žene da prihvate svoje ambicije i govori o trudu da ispriča priče žena raznih profila.

"Danas imam preko 20 projekata u pripremi i u svima su glavni likovi žene različitih godišta i rasa. Tu je film o astronautkinji, film o izumiteljki Barbie lutke, i film o mladim, hrabrim Amerikankama koje su služile vojsku u Afganistanu 2010. godine. Sve što možemo da uradimo da bi donele promenu moramo postići vrednim radom. To je moj savet: ono što radite, radite dobro. Ako ste jedna od onih osoba kojoj glasić iz podsvesti govori 'možda bih mogla (popunite prazninu)', ne ignorišite ga. Dajte mu prostora da raste, i pokušajte da nađete okruženje u kome će bujati", zaključila je poznata glumica.

U videu pogledajte kako je izgledao sinoćni govor poznatih glumica:

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/