SKCNS FABRIKA vam predstavlja "Tanz Platz" novu manifestaciju koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu.

Festival je nastao uz podršku evropske plesne platforme "Aerowaves" čiji je osnovni postulat mladi i nadolazeći plesači i plesačice savremenog plesa, koreografi i koreografkinje i ostali profesionalci koji se bave ovom umetnošću.

Prvo izdanje festivala "Tanz Platz" obeležiće nastup višestruko nagrađivane mlade plesačice i koreografkinje Une Doerti, sa komadom "Lov na nadu" koji je po selekciji mreže "Aerowaves" najbolji plesni komad u Evropi za 2017. godini.

foto: Promo

Takođe sa regionalne scene iz Hrvatske predstavićemo plesačicu Petru Hrašćanec sa komadom "Anatomija mačke" koji je nastao u saradnji sa koreografkinjom Stanislavom Zec. Ovogodišnje izdanje manifestacije zatvoriće komad pod nazivom "Striptiz" koreografa i plesača iz Španije Perea Faure.

Izvršni producent festivala je Studentski kulturni centar u Novom Sadu. Cena ulaznice 300 dinara po danu festivala. Ulaznice se prodaju na dan festivala u SKCNS Fabrici. SKCNS Fabrika se nalazi na Bulevaru despota Stefana 5.

foto: Promo

Festival su podržali mreža Aerowaves, Program Kreativna Evropa Evropske unije, Evropska prestonica kulture Novi Sad, Grad Novi Sad i Ministarstvo kulture i informisanja.

15. septembar:

-Petra Hrašćanec „Anatomija mačke“ 20h

-Una Doerti „Lov na nadu“ 21h

16. Septembar

-Pere Faura „Striptiz“ 20h

Izvor: Glossy.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/