Pripremite kokice: 10 idealnih (novih) filmova za vrele avgustovske noći

foto: Profimedia

Filmofili, očekuju vas prave poslastice sedme umetnosti.

Ljubitelje filmova očekuje jedan jako zanimljiv avgust u kome prevashodno stiže dokumentarac koji potpisuje talentovana Amanda Lipitz, kao i dugo očekivana komedija Brave New Jersey. Kao uvod u novu bioskopsku sezonu, a za savršen kraj leta očekuju nas brojni filmovi koji će zadovoljiti svačiji ukus.

ELLE je za vas izdvojio 10 najintrigantnijih naslova u kojima ćete uživati tokom toplih letnjih dana.

1. Step 

Američki dokumetarni film režirala je Amanda Lipitz, a film je nagrađen U.S. Documentary Special Jury Award for Inspirational Filmmaking  na Sundance festivalu. Istinita priča govori o grupi afričko-američkih devojaka koje se igrom i plesom bore protiv teškog baltimorskog okruženja. Ohrabrene od strane nastavnika, savetnika, trenera i porodica, devojke pokušavaju da ostvare svoj cilj - da osvoje šampionat u stepovanju i da budu prihvaćene na koledžu.

2. Brave New Jersey

Komediju potisuje Jody Lambert, a zvezde filma su Anna Camp, Heather Burns i Sam Jaeger. U malom gradu legendarna radio emisija Orsona Wellsa "War of the Worlds", navela je milione slušalaca da veruju da su SAD napali Marsovci. 

3. Columbus 

Jednu zanimljivu priču o ljudskim odnosima u indie duhu režirao je Kogonada, a radnja se "vrti" oko Koreanca čije je otac u komi. On će sresti mladu devojku koja se našla u Columbus (Indijana) zajedno sa svojom majkom, bivšom zavisnicom. Uloge su poverene  John Cho, Haley Lu Richardson, Parker Posey, Rory Culkin i Michelle Forbes.

4. Detroit

Krimi dramu je režirala Oskarovka Kathryn Bigelow, a film govori o jednom od najtamnijih momenata u istoriji Amerike, koji se desio za vreme građanskih nemira, leta 1967., u Detroitu. 

 

Na sledećoj strani pogledajte koji još filmovi će osvojiti avgust:

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...


Magazin