Izložbom crteža i ilustracija svetski poznate umetnice i ilustratorke Juko Šimizu Divlji labud danas će u Domu omladine u 19 časova biti otvoren 6. Beogradski festival evropske književnosti. 

Prvi učesnik 6. Beogradskog festivala evropske književnosti, u okviru programna Na sceni, biće jedan od najznačajnijih savremenih hrvatskih pesnika i esejista Branko Čegec.

Prvog dana festivala u programu Književnost na filmu biće prikazan film španskog autora Marija Kamusa Dom Bernarde Albe, nastao po istoimenoj drami Federika Garsije Lorke. Narednih dana na Beogradskom festivalu evropske književnosti nastupaju veliki italijanski i svetski pisac Klaudio Magris, poznati nemački pisac Tomas Majneke, jedan od najčitanijih slovenačkih pisaca Feri Lainšček, veliki izraelski pesnik Amir Or ili jedan od najčitanijih srpskih pripovedača Mihajlo Pantić. Publika će poslednjeg dana festivala moći da prati i panel o populizmu u savremenoj kulturi, politici i društvu.

Šesti Beogradski festival evropske književnosti održava se od 27. do 30. juna u Domu omladine u Beogradu, a ulaz je slobodan. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/