10 francuskih filmova koji nas uče glavnim lekcijama stila

Foto: Instagram /monsieurphilhowdoyoudo

Mnogi francuski filmovi su postigli kultni status, ušli u istoriju i lansirali vanvremenske trendove i modne ikone! Zato ih tako i volimo...

Hajde da uradimo tour of French cinema (oooh, Pardon my French) i naučimo ozbiljne lekcije stila... od najboljih glumica, glumaca i kostimografa! Za početak, zanimljivo je i to da su u mnogim ostvarenjima francuske produkcije, glumice same nosile ono što su htele iz svog ormara, tako da je ovde fashion momenat još bitniji. 

1. A bout de souffle - Jean Luc Godard

Izgled Jean Seberg u ovom filmu je odmah postao ikoničan - kratka pixie kosa, alajner, haljine na prugice i baletanke! Znate o čemu pričamo. Radnja se vrti oko kriminalca i prodavačice novina, a kao što to često biva u Godarovim fimovima, glavna ženska uloga je brinula za svoj stajling! Zato ide jedno veliko bravo za minulu glumicu, ali i za kultni izgled. 

A post shared by BAMF Style (@bamfstyle) on Jun 12, 2017 at 10:36am PDT

2.  Belle De Jour - Luis Bunuel

Catherine Deneuve je postala sinonim za lepotu i stil, a u filmu njene pencil suknje, svilene bluze i štikle, nikad ali nikad neće izaći iz mode. Iako je kostimograf bila Helene Nourry, poznato je da je Yves Saint Laurent uticao na izgled Séverine Serizy (koju glumi Catherine ) sugerišući joj da ne nosi mini suknje. Prijateljstvo između gospodina Yves Saint Laurent i Catherine Deneuve je bilo veliko da je u potpunosti prihvatala njegove savete u ostalim ostvarenjima izgledajući kao timelessness lepotica. Prava francuska ikona!

A post shared by French_style (@living_in_france) on Jun 11, 2017 at 11:10am PDT

3. Plein Soleil - Rene Clement

Oda stila je ovog puta upućena Alain Delonu koji u napetom trileru izgeda božanstveno - mornarski look, letnji blejzeri i cool šik izdanja francuskog bad boy-a su ga uvrstili u filmsku, ali i modnu legendu. 

A post shared by @theatre_de_labsurde on Jun 11, 2017 at 6:28am PDT

4. Et Dieu créa la femme - Roger Vadim

Film koji je lansirao karijeru Brigitte Bardot i koja je postala prava plava Femme Fatale. Na fenomen BB je uticao Pierre Balmain - duga plava kosa sa šiškama, uske majice, alajner i zavodljiv pogled su rodile BB mit koji obožavamo.  

Na sledećoj strani pročitajte koja su to francuska filmska ostvarenja uticala na modu i stil: 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani  1 / 2 Sledeća ›

Bonus video
KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...