Program počinje predavanjima u Jugoslovenskoj kinoteci, a nastavlja se otvaranjem izložbi u galeriji Pro3or - EOAN umetnice Florence To i Signals, čiji su autori Nicolas Sassoon i Rick Silva. Veče se završava koncertom u Domu omladine Beograda, na kome nastupa velika gitarska zvezda Stephen O'Malley! 

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti u kulturi. Novo izdanje festivala dešavaće se tokom četiri dana po programskom konceptu: MUSIC i CONFERENCE. Umetnici, predavači i muzičari koji dolaze na Resonate predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu.

Jugoslovenska kinoteka i ovoga puta ugostiće istaknute umetnike i predavače CONFERENCE (dnevnog dela) programa, gde će se dešavati i brojne zanimljive radionice. Glavni deo MUSIC programa se tradicionalno dešava u Domu omladine Beograda i klubu Drugstore i ovoga puta okuplja brojne svetske muzičke zvezde koje će osim svojih muzičkih nastupa imati i predavanja u okviru Resonate muzičke konferencije. 

Resonate Conference najavljuje blizu 50 predavanja i 11 radionica.

Resonate Conference iz godine u godinu uspeva da okupi veliki broj istaknutih umetnika i predavača svetskog glasa, a na šesto izdanje festival dolaze, između ostalih:

AGF / Alan Butler / Alan Warburton / Alessandro Ludovico / Ava Aghakouchak + Maria Paneta/

Bani Brusadin / Bogomir Doringer / Christopher Bauder / Daniel Temkin / Dimitri Hegemann/ Dragan Živadinov / Eva Papamargariti / Florence To / Gabrielle Jenks (AND festival) / Gene Kogan /

Geoffrey Lillemon + Anita Fontaine / Hans Nieswandt / Jeremy Bailey / Joana Moll / Julie Freeman / Katarina Becic (Ableton) / Kate Sicchio / Lawrence Lek / Lee Ranaldo (Sonic Youth) / Marius Watz / 

Martin Schneider / Matthew Plummer Fernandez/ Mykki Blanco / N O R M A L S / Nicolas Sassoon / Owen Hindley / Pablo Valbuena /Pussykrew/ Ralf Baecker / Régine Debatty / Rick Silva / Rosa Menkman /  Sebastian Schmieg /  South Kiosk / Thomas Ankersmit + Phill Niblock / Thomson + Craighead / Turo Pekari / Yosuke Ushigome

Dvodnevne radionice se održavaju u Jugoslovenskoj kinoteci u petak 21. i subotu 22. aprila, a vode ih, Joana Moll, Otto Mikonnen i Jonas Gruska. 

Jednodnevne radionice će se održati u četvrtak 20. aprila, takođe u prostoru Jugoslovenske kinoteke, vodiće ih Daniel Temkin, Nick Ward + Paul Stapleton, Martin Schneider, Kate Siicho, Pussykrew (Tikul and mi$ gogo) i Mateusz Marpi. 

Muzički program Resonatea dovodi velike alternativne umetničke ličnosti u Beograd.

Prve večeri Resonate festivala nastupa Stephen O’Malley. Ovaj poznati svetski gitarista nastupa u sredu 19. aprila 2017. u Domu omladine Beograda. Pre njega, Resonate publiku zagrejaće beogradski gitarista WoO. 

Druge večeri Resonate festivala, u četvrtak 20. aprla 2017, program je u klubu Drugstore, gde nastupaju sjajni avangardni elektronski umetnici Roly Porter (Velika Britanija) i Peder Mannerfelt (Švedska). Njima će se pridružiti domaći muzičari i DJ-evi – dvojac STEPNIAK, Stevie Whisper, Rastko Lazić, Mirko Lazović i Pavle Popov.

Ove godine velika zvezda Resoante festivala je Lee Ranaldo, jedan od najpoznatijih gitarista na svetu. Treće večeri Resoante festivala, u petak 21. aprila 2017. na Disko spalvu "Sloboda" dešava se i Easy Tiger žurka. Easy Tiger je koncept žurki koje je osmislio Marko Nastić, čija je ideja da na jednom mestu okupi domaće i inostrane DJ-eve i obogati ponudu domaće klubske scene.

Resonate se zatvra velikom žurkom u klubu Drugstore - 22. aprila 2017.u organizaciji festivala Sonar iz Barcelone.

Resonate + CRACKMUSIC Demoparty

CRACKMUSIC Demoparty je događaj koji okuplja muzičare i producente, bilo entuzijaste ili profesionalce, sa ciljem da se za osam sati u neformalnom okruženju proizvede što više muzike. Učešće je besplatno, a sve što je potrebno je da se zainteresovani registruju, ponesu slušalice i bilo koji uređaj na kom žele da prave muziku.

Prijave za ovu radionicu su besplatne i nalaze se na ovom linku: cracmusic demoparty . 

Sve informacije o festivalu i cenama ulaznica su na www.resonate.io

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/