Deseti Beldocs festival svečano će biti otvoren 8. maja u 20 časova u Velikoj dvorani Sava centra, filmom Endrua Dominika, o velikoj muzičkoj zvezdi Niku Kejvu – „ One more time with feeling“. Festival će, između ostalog, prikazati i film o Ingrid Bergman, jednoj od najslavnijih evropskih glumica svih vremena, hit film Mr. Gaga koji je osvojio nagrade u Sofiji, Idfi i Hotdocs-u, kao i mnoge druge svetski nagrađivane filmove.

Kada je reč o festivalskim selekcijama, osim međunarodne i domaće takmičarske, uživaćemo i u  biografskim dokumentarcima koji su prošle godine privukli ogromnu pažnju javnosti, ali i u potpuno novim selekcijama: muzičkim i plesnim dokumentarnim filmovima, specijalnoj selekciji „Kreacija vs. destrukcija“, retrospektivama Gorana Markovića i Alione van der Horst, kao i u ekološkim dokumentarcima, koji će ove godine, shodno svetskim trendovima, zaslužiti svoje mesto u programu Feelgood movies. 

Većina naslova u ovogodišnjem festivalskom programu doživeće na Beldocsu svoje evropske ili svetske premijere.

Beldocs će otvaranje upriličiti u Sava centru, a ostali programi biće u Dvorani kulturnog centra, Domu omladine Beograda, u Velikoj sali Jugoslovenske kinoteke u Uzun Mirkovoj i u sali “Dinko Tucaković” u Kinoteci u Kosovskoj. Prvi put, u okviru Beldocsa biće održan i Beldocs market dokumentarnih filmova, sufinansiran sredstvima programa Evropske unije, Kreativna Evropa.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/