Zašto se tako dugo čekalo da prestonica mode, iz koje dolaze najveća imena poput Christian Lacroixa, Christian Louboutina i Coco Chanel, nismo sigurni. 

Ipak, dobre vesti su tu, a za sve možemo da zahvalimo Chanelu.

Naime, ova modna kuća je ostvarila partnerstvo sa upravom grada Pariza u vidu finansiranja izgradnje novog prostora koji će se nalaziti unutar muzeja Palais Galliera, sa ulaganjem od 5.7 miliona evra, kako prenosi strani portal WWD.

Muzej Palais Galliera se već smatra muzejem mode, ali se ipak u njemu održavaju samo povremene izložbe.

Plan je da novi komples, koji će se prostirati na 669 metara kvadratnih, tokom cele godine ima postavke posvećene modnoj istoriji- od 18 veka do danas, a u svoju ponudu uključi radionice i bilioteku, rečeno je u saopštenju. 

"Podržavanja institucije Palais Galliera je deo naše misije da oživimo modnu istoriju", izjavio je Bruno Pavlovsky, direktor u Chanel Fashion.

Foto: Instagram / susannastromquist

Ujedno, grad se nada da će ovo partnerstvo privući posetioce, kako francuske tako iz celog sveta, u Pariz koji je doživeo drastičan pad u turizmu u 2016. godini, nakon terorističkih napada, poplava i štrajkova. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/