Debitansko ostvarenje scenariste i reditelja Predraga Jakšića, premijerno će biti prikazano u beogradskom Centru Sava u utorak 21. februara.

Film "Povratak" je svojevrsna psihološka studija, ispričana u žanru trilera, o povratniku koji nakon 40 godina dolazi u rodni kraj u kome više nema nikog svog.

Za njim, iz Amerike, dolaze njegovi prijatelji ne bi li ga vratili nazad, a malo selo u Vojvodini postaje živo kao nikada do tada.

Uz krivicu da je u Srbiji ostavio i izneverio one koji su ga podigli, a u Americi nije uspeo da zaštiti svoju novu porodicu, junak, rastrgnut sumnjom, nesposoban je da objektivno sagleda stvarne događaje oko sebe, lakše prihvatajući neverovatne nego očigledne odgovore, ne znajući, pri tome, ni da li se vraća kući time što dolazi u zavičaj ili time što će se iz zavičaja vratiti tamo gde je i proveo čitav život.

Glavnu ulogu igra Lazar Rockwood, kanadski glumac srpskog porekla, kome je ovo 109 film u karijeri, prvi u Srbiji, i na srpskom jeziku.

Igraju i John Savage, poznat po ulogama u ostvarenjima "Kosa", "Lovac na jelene", "Marijanini ljubavnici", "Kum 3", "Tanka crvena linija", Michael Pare ("Vatrene ulice"), Nick Mancuso, Radivoje Raša Bukvić (Umri muški 5).

Producent Miodrag Jakšić ističe da je "Povratak" poslednji film koji je snimio Milorad Mandić Manda i prvi film Dubravke Mijatović nakon 2003. godine.

U glumačkoj ekipi su profesorka glume iz Londona Vesna Stanojević, koje se publika seća iz filma "Poslednji krug u Monci", zatim rok muzičar Bora Đorđević, Rada Đuričin, Marko Adžić, Marija Marka Hlebjan, Gorjana Janjić i drugi.

Originalnu muziku za film uradio je Saša Milošević Mare, a izvode je grupa "Vrane Kamene", Ivana Jordan i ansambl "Banatski kicoši".

Direktor fotografije je Boris Šebez, montažerka je Ana Sremac, kostimograf Ivana Vukajlović Simić, scenograf Vladimir Kepić.

Ulaznice se prodaju na biletarnici Sava Centra i na Eventim prodajnim mestima.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/