Jedna od saradnika i pomoćnika u magazinu Vogue, Camilla Nickerson odgovorna je za neke od najneverovatnijih modnih fotografija iz devedesetih godina 20. veka. Ipak, daleko je poznatija kao dama koja stoji iza najpoznatijeg muzičkog spota Georgea Michaela za pesmu "Freedom".

Prisećajući se snimanja, Camilla je rešila da nam otkrije kako je izgledalo biti u produkcijom stimu možda i najboljeg spota sa početka 90-ih , ali i da nam predstavi vodeću modnu scenu tog vremena. 

"Devedesetih godina 20. veka, muzički spotovi su se odnosili na čistu kreativnost. U to vreme sam radila na videu, i to je bio neverovatno težak, odgovoran i haotičan posao. Sećam se kada sam radila spot za britansku grupu Soul II Soul. Išla sam na auto otpad, dobila metalne ratkapne i varila ih u točak. Sve se to dešavalo u 24 sata, zato što nije bilo dovoljno novca za snimanje drugog dana. Rad je bio mukorpan, ali ste imali veliku slobodu da radite ono što ste hteli. Nikada ništa niste unapred imali osmišljeno, tako da je bilo pokušaja i grešaka što izgleda neverovatno u današnjem svetu."

Upravo nakon ovog snimanja, Camilla je dobila poziv od Davida Finchera, režisera za koga ranije nikada nije čula. Bila sam veoma iznenađena kada je želeo da radim na najnovijem spotu koji je pripremao za Georgea i njegovu pesmu "Freedom". 

Tada je bio izrazito jasan kako želi Christy Turlington da se pojavi u spotu, i da hoda ogrnuta belim čaršavom koji je morao da bude veoma dugačak, i napravljen od irskog lana, kako bi mogla svetlost da prolazi kroz njega. To nam je oduzelo većinu bužeta, tako da je ostatak garderobe sa snimanja dolazio iz mog ormara. 

Naomi Campbell je u spotu nosila čizme od mog dečka, a Linda Evangelista moj džemper. George je znao sve te devojke i zabavljao se sa njima u sobi iza scene. Ipak ja ih nisam videla, jer sam bila samo pomoć. 

Sećam se da je Cindy Crawford bila najprofesionalnija. Ona je došla u potpunosti spremna za snimanje, za razliku od drugih modela koji se kasno bude, dolaze umorne na set, jer vode svoje uzbudljive živote danju i noću.

Cindy je zaista bila izuzetna. Sve druge devojke su kasnile, bile umorne pošto se Paris Fashion Week tek završio, ali ne i Cindy koja je imala prilično obnaženu ulogu - u kadi, okružena parom. 

Ono što je takođe zanimljivo je da se Linda ofarbala u plavo samo dan pre, dok je dečko sa lampom iz spota danas slavni fotograf Mario Sorrenti. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/