Svoju karijeru u šou biznisu lepa Jennifer započela je u skeč komediji pod nazivom In Living Color i to kao plesačica, davne 1991. Dve pune godine bila je u regularnoj postavi ovog serijala, a onda je odlučila ozbiljnije da se pozabavi glumačkom karijerom.

Prvu glavnu ulogu dobila je u filmu Selena, ostvarenju iz 1997. godine, biografskoj priči o životu i tragičnoj smrti najčuvenije meksičko-američke pevačice, koja je dve godine pre snimanja ovog filma, ubijena.

Svoju prvu glavnu ulogu Jennifer je uspela da kruniše Zlatnim globusom.

Ubrzo su usledili zanimljivi tv filmovi i romantične komedije i to sa filmskim partnerima, na kojoj su joj svi mogli pozavideti: Jack Nicholson, George Clooney, Matthew McConaughey, Antonio Banderas.

Iako joj je filmska karijera krenula uzlaznom putanjom, ambiciozna Amerikanka portorikanskog porekla, odlučila je ipak da se okuša u svojoj prvoj i jedinoj ljubavi - muzici.

1999. izdala je svoj prvi hit singl If you had my love i debi album.

Od tada se posvetila vrlo uspešnoj muzičkoj karijeri, a 2001. godine postala je prva žena kojoj je se u isto vreme album nalazio na prvom mestu prodanosti, kao i film na prvom mestu gledanosti (The Wedding Planner sa Matthew McConaughey-em).

Mi vam u nastavku donosimo njenih najboljih 7 filmova:

1. MAID IN MANHATTAN 

2. ANGEL EYES

3. BORDERTOWN

4. BLOOD AND WINE

5. SELENA

6. OUT OF SIGHT 

7. SHALL WE DANCE? 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/