Mračni, otmeni, pa i nesvakidašnji, ovi filmski naslovi stižu na samom kraju godine, ali to nikako ne znači da se nalaze na dnu liste ostvarenja iz 2016.

Miss Sloane sa predivnom Jessicom Chastain već je u bioskopima, dok ćete Lion i Nocturnal Animals (zbog kog smo posebno uzbuđeni, jer ga je režirao Tom Ford!) do Nove godine verovatno već moći da gledate u kućnoj varijanti.

Mi smo odlučili da ih čuvamo baš za praznike i udobne, lenje večeri uz svetlost jelke.

Miss Sloane

U ulozi žene iz naslova, Miss Sloane, koja je opsednuta zalaganjem da zakon za kontrolu oružja prođe u Kongresu, našla se Jessica Chastain koja glumi tako dobro ovu hladnu lobistkinju tako da pomislite kako zasigurno ima antifriz u venama. Napetost i zloslutnost se poveća kad lobi proizvođača oružja počinje da je prati. U međuvremenu se ispostavlja da je njen privatni život prepun stvari koje su dovoljno mračne da bi mogle da ugroze njen poduhvat. John Lithgow, kao i uvek odličan negativac, vodi ostatak glumačke ekipe u kojoj su i Gugu Mbatha-Raw, Mark Strong, Sam Waterston, i Jake Lacy.

Lion

Večiti favorit Dev Patel postiže upadljivo novu dubinu karaktera u bajkovitoj priči Lion, zasnovanoj na neverovatnim memoarima Saroo Brierleya. Nakon gubljenja u beskraju ogromne Indije u detinjstvu (u kome ga odlično glumi Sunny Pawar), Saroo postaje jedan od uličnih klinaca u Kalkuti sve dok ga ne usvoji porodica iz Tasmanije. Decenijama kasnije, uz pomoć Google Eartha proleće kroz svoje rodno selo kao na magičnom ćilimu. Nicole Kidman i Rooney Mara glume žene koje prisustvuju njegovoj borbi da pronađe izgubljeni dom.

Nocturnal Animals

Modni kreator i režiser Tom Ford (A Single Man) filmom Nocturnal Animals izvodi pravu provokaciju, savršeno skrojenu za one koji vole mračne društvene kritike i još mračnije misteriozne trilere. Amy Adams glumi vrhunskog umetničkog dilera iz Los Anđelesa, koja dobija scenario od svog bivšeg muža pisca (Jake Gyllenhaal), koga je davno napustila radi potrage za životom na visokoj nozi. Njeno čitanje tog rukopisa, tiho je uništava.



Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/