Od 10.do 13. 11. 2015., u Studentskom kulturnom centru DKC "Mejdan" biće održan festival kubanske muzike i plesa "Havana en Belgrado"  

Ove godine, biće dva velika koncerta. Dolazi najbolji kubanski rumba bend na svetu – Yoruba Andabo. Njihovi nastupi uživo su neprikosnoveni, šou koji se i gleda i sluša, vrhunski muzičari i plesači u tradicionalnim kostimima - pravi duh Kube na sceni.

Drugog dana festivala nastupiće svetski poznati bend koji postoji više od pedeset godina i koji je iznedrio najveća imena kubanske muzičke scene – Elito Reve y Su Charangon. Sedamnaest vrhunskih muzičara uživo zvuče savršeno i donose vrelu energiju u naš grad.

Plesni program festivala čine radionice kubanskih plesova, u trajanju dva festivalska dana, u nekoliko plesnih sala.

Ove godine će na plesnim radionicama biti i bend koji će svirati tradicionalnu kubansku muziku. Oni su Okilakua, dolaze iz Francuske, a predvodnica je pevačica Martha Galarraga, jedan od najvećih glasova kubanske rumbe.

Tokom četiri dana trajanja festivala, biće organizovane žurke na kojima će muziku puštati DJ Javier, DJ El Gato Volador, DJ LeoDCuba.

Već godinama je „Havana en Belgrado“ festival, koji organizuje tim svetskih šampiona u salsi „Havana Belgrado“,  po kvalitetu i energiji jedan od najboljih u Evropi. O tome svedoči veliki broj posetilaca iz Francuske, Engleske, Poljske, Bugarske, Nemačke, Italije, Grčke, Hrvatske, Crne Gore...

Ne samo da se kubanska muzika i kultura predstave Beogradu, već se i naš grad u najboljem svetlu predstavi svima koji dođu i provedu četiri nezaboravna dana. Kakav je provod bio prethodnih godina i šta nas sve očekuje ove, možete videti na sajtu www.havanaenbelgrado.com kao i na našoj fb strani Havana en Belgrado.