Pogledajte deo repertoara koji nas očekuje ovog leta.

A bigger splash

Po nekom nepisanom pravilu svaka generacija kad upadne u vrtlog srednjeg doba mora da dobije adekvatan film.

Posle nevinih, naivnih i romantičnih filmova poput Big Chill ili Beautiful Girls dolazi nam drugačija filmska zver koju režira osvedočeni gospodar opsenosti i neočekivanih preokreta − Luca Guadagnino.

Premisa je na prvi pogled uobičajena kad je reč o autentičnosti likova. Androgina rok zvezda (Tilda Swinton) sa svojim dečkom rediteljem povlači se na introvertan odmor u Italiji, međutim, „slučajno‟ ih nalaze stari prijatelj (Ralph Fiennes) sa ćerkom (Dakota Johnson) i na malom prostoru kreće nešto što bi kolokvijalno zvučalo kao „šut bolan erotika‟.

Ljubomora, strast, poroci, tabui koji definitivno otkrivaju velike uloge, ali i predstavljaju psihološke stramputice nadolazećih godina. Mladost je protiv starosti kao nikad do sada, a da su edipalski ili frojdovski trikovi poprilično skriveni u mračnim ćoškovima podsvesti. Odlična gluma, fotografija, pejzaži. Mlada Dakota je poslednjih meseci mirođija u svakom filmu, pa će nekog iritirati. U svakom slučaju, odličan film, nešto za šta smo mislili da više ne postoji.

The BFG

Odavno smo navikli na nikad odraslog dečaka Stivena koji uporedo snima filmove sa svojim alter egom gospodinom Spilbergom. Posle zrelog hladnoratovskog trilera Most špijuna, Spilberg je adaptirao jednu od najvoljenijih knjiga Ronalda Dala, koji je uvek imao specifičan odnos prema dečjoj literaturi. Ovog puta u pitanju je neobično prijateljstvo devojčice Sofi i pravog dobroćudnog džina. Scenario je napisala stara Spilbergova saradnica Melissa Matison, koja je pisala scenario i za E.T..

Legend of Tarzan

Po nekom pravilu svaka generacija mora da ima svoj film o Tarzanu.

Bilo da ga glumi nemački plivač ovenčan olimpijskim zlatom ili bizarni francuski plavooki glumac iz osamdesetih, pa čak i animirani lik, Tarzan je nedostajuća karika veze čoveka s prirodom, da ne kažemo sa životinjama.

Istina da je konkurencija koja se zove Mogli ove godine pomrsila konce omiljenom „divljaku‟, ali Aleksandar Skasgard je više nego ubedljiv povod da se vratimo jednom od tumačenja legendi o porodici Grejstok i nesrećnom Tarzanu i njegovoj ljubavi prema Džejn. Ako se doda glumačka harizma Samuela Jacksona i Kristofera Woltza i raskoš Margot Robbie, eto nama razloga da ovog leta posetimo vlažne delove države Kongo.

izvor: City Magazin

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija