FIST je osnovan 2005. godine na inicijativu studenata Fakulteta dramskih umetnosti i od tada iz godine u godinu potvrđuje svoje mesto kao značajan pozorišni i festivalski događaj na kulturnoj mapi Beograda. Ovaj festival je jedan od malobrojnih festivala u svetu koji su organizovani isključivo od strane studenata.

Ideja ovogodišnjeg FISTa je menjati (se) kroz pozorište i kroz sve ono što nam pozoriše pruža. Predstave koje gostuju na ovogodišnjem festivalu pokušaće da odgovore na ovaj izazov, da nešto promene i da svi zajedno stvorimo novo pozorište.

Tim zadužen za organizaciju FISTa odlučio je da su promene nešto što je u ovom trenutku jako važno, ali ne samo u ovom trenutku, već u svakom - jer menjati sebe i svet oko sebe nikada neće prestati da bude.

Glavni program festivala čini 6 predstava koje dolaze iz Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Rusije, Hrvatske, Poljske i Srbije. Ove predstave takmičiće se za Grand Prix festivala, a pobednika će odlučiti žiri koji čine arhitekta Romana Bošković, pozorišni reditelj Milan Nešković i glumica Vanja Ejdus.

Poseban deo festivala zauzima FIST PLAY koji čini pozorišna predstava u produkciji studenata Fakulteta dramskih umetnosti. “Kaskader” je predstava koja je nastala na inicijativu studenata sa idejom da se publika, umesto pasivnog posmatranja predstave, aktivno uključi u njeno stvaranje, i to tako što će odrediti sudbinu jednog mladog čoveka na početku njegove karijere.

Ulaz na sve programe FISTa je potpuno besplatan.

Za više informacija posetite sajt Festival Fist ili zvaničnu Fejsbuk stranicu festivala.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija