„Tajna umetnosti nije u umetnosti, već u tebi i u tome kako ćeš stvoriti najlepše tajne“ #STVARAJDALJE

Prošlog leta u beogradskoj Ciglani umetnost je oslobođena svih okova. Desio se prvi Dev9t, događaj koji je okupio one koji vole umetnost, ali i one koji su je tada zavoleli, one koji su bili sumnjičavi i one koji su oduvek stvarali... Okupio je i one koji od tog momenta neprestano stvaraju.

Ideja vodilja da je umetnost svuda oko nas i da su za umetnost sposobni svi, nastavila je da živi, pa je tako deo stvaralaštva materijalizovan i ove zime u DKSG-u.

Stiglo je proleće, sneg se istopio i vreme je za sledeći korak. Vreme je da otvorimo nova vrata i dozvolimo novim idejama da okupiraju Ciglanu.

Zato se od 10. do 18. juna dešava novi Dev9t u sklopu kojeg ćemo hodati po granici između dve realnosti.

Naime, DEV9T je ove godine Portal. To je tema u koju se upuštamo. I tim povodom vas pozivamo da zajedno sa nama prođete proces istraživanja sopstvenog putovanja u drugi deo sebe koji potajno hrani i uzbuđuje. Pozivamo vas da pokažete drugu stranu svoje ličnosti koja je istraživačka, zanimljiva i koja šalje poruku prvenstveno vama, a onda i svetu oko vas. Pozivamo vas da prođete kroz portal i stvarate dalje.

Zbog toga Dev9t raspisuje konkurse iz više oblasti, ovoga puta upravo sa temom Portal. Konkursi podrazumevaju aktivno učešće na festivalu. Drugim rečima - ako hoćete umetnost, imaćete priliku i da je stvorite. Za početak kliknite ovde i pogledajte listu aktivnih konkursa kao i onih koji će uskoro biti aktivirani.

Osim prilike za stvaralaštvo, imaćete priliku i da podržite umetnost i budete jedan od donatora, ukoliko to želite. Naime, određen kontigent ulaznica koji će biti pušten u prodaju 10.05.2016. po ceni od 9000 din ima donatorski karakter i poseban značaj za održavanje i kvalitet događaja Dev9t. Kupovinom ove ulaznice postajete deo onih koji stvaraju i direktno utičete na to da Dev9t uz vašu pomoć bude lepši, veći, bolji i jači. Takođe, samo ova ulaznica obezbeđuje ulaz na Dev9t “specijale”, posebno organizovane događaje.

Devetodnevni kompleti festivalskih ulaznica po ceni od 1990 din biće pušteni u prodaju takođe 10.05.2016, dok će dnevne ulaznice po ceni od 400 din za petak i subotu i 250 din za ostale dane biti dostupne na kapijama festivala. Ulaz na Dev9t “specijal” događaje će se posebno naplaćivati u zavisnosti od programa.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija