Maestra / L.S. Hilton

Najuzbudljiviji triler koji ćete pročitati ove godine.

Ovaj psihološki triler sličan Talentovanom gospodinu Ripliju predstavlja femme fatale koja je prepredena kao Ejmi Dan iz Iščezle, opasna kao Lizbet Salander iz Muškarci koji mrze žene, seksi, pametna i smrtonosna.

Džudit Rašli je danju asistentkinja u prestižnoj londonskoj aukcijskoj kući, a noću hostesa u jednom od najozloglašenijih barova u gradu. 

Kako bi uspela u životu, Džudit zna da mora poštovati pravila igre. Promenila je naglasak, uvežbala manire otmenih ljudi i svoju diskretnost je dovela do nivoa umetnosti. Ali kad je otpuste zato što je otkrila mračnu tajnu umetničkog sveta, njeni iskreni napori i snovi za boljim životom biće uništeni. Zbog toga dopušta svom oniljenom, a već skoro zaboravljenom osećanju, gnevu, da je obuzme znajući da će se tako osećati bolje.

Dok prati jednog od svojih najvećih klijenata do Francuske rivijere, dogodiće se strahovita nesreća koja će sve promeniti. Ne bi li zaštitila sebe, Džudit shvata da mora da se pretvori u nekog drugog. Menja identitet i postavlja pravila nove opasne igre.

„Glamurozna, uzbudljiva, dekadentna, erotična i neodoljiva. Maestra je dar za čitaoce koji vole osvetoljubive ženske likove.“ Booklist

„Smešten u svet oligarha, mafijaša i mutnih trgovaca umetničkim delima, ovaj roman predstavlja junakinju koju ćete ili voleti ili mrzeti, zbog koje ćete bar dva puta doslovno zinuti, ženu zbog čijih bi seksualnih avantura čak i Kristijan Grej pocrveneo.“ Red Magazine

Crvena vučica / Lisa Marklund

Pod tamnim zimskim nebom… smrt strpljivo čeka.

Jedne tamne zimske noći u gradu Luleo na severu Švedske ubijen je novinar. Anika Bengtson pronalazi vezu između ubistva i napada na avio-bazu F21 krajem šezdesetih godina. Tajne su brojne i opasne. Anika je uvučena u vrtlog nasilja i terorizma čiji tragovi vode sve do švedske vlade.

Suprotno šefovom izričitom naređenju, odbija da odustane od priče. Njena situacija postaje neizdrživa, kako u redakciji, tako i kod kuće. Niko joj ne veruje, a privatni život joj se raspada.

Da bi opstala kao ljudsko biće, žena i novinarka, Anika mora da uputi izazov političkom i medijskom establišmentu, svom šefu i svojim načelima. Na kraju preostaje samo jedna borba – ona protiv ubice.

„Sve u svemu, bez ikakvog dvoumljenja bih mogao da proglasim Crvenu vučicu za najbolji roman Lise Marklund. Za sada!“ Piteå-tidningen

„Dobra knjiga. Njen lep i jasan jezik, način na koji obrazuje i informiše čitaoca i razvija priču neće vas ostaviti ravnodušnim. Počnite sa čitanjem kada budete imali dovoljno vremena na raspolaganju, jer nećete moći da je ostavite.“ Smålands-Tidningen

Lovci na glave / Ju Nesbe

Najpopularniji evropski krimi pisac danas!

Roger Braun je lovac na glave. Sebe smatra najboljim ali i najlošije plaćenim agentom za zapošljavanje u celoj Norveškoj. Žena mu je lepa i skupa, baš kao i vila u kojoj živi, pa je prinuđen da krade dragocena umetnička dela.

Klas Greve je savršen kandidat za svako direktorsko mesto. Osim toga, poseduje i velike seksualne apetite, kao i Rubensovu sliku vrednu na stotine miliona. Kad bi se Roger Braun dokopao te slike, svi njegovi finansijski problemi bili bi rešeni, a žena Dijana zauvek njegova.

Dijana želi galeriju slika. I dete.

Svi nešto žele. Svako mora nešto – ili nekog – žrtvovati da to dobije. Počeo je lov na glave.

„Lovci na glave imaju sve što čini odličan krimi roman: čudna ubistva, iznenađujuće nestanke i iznad svega briljantnu prevaru za sve pare.“

Bogrummet (Danska)

„Ovaj roman prikazuje različite ljude pune mana upletene u priču intrigantnog zapleta, savršene karakterizacije, idealne za prenos na veliko platno sa višeznačnim i iznenađujućim krajem... Pravi triler od početka do kraja.“

Library Journal

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija