Kalendarski gledano proleće je stiglo, a sa njime stižu i novi albumi koji se željno iščekuju. 

(Elle playlista u znaku ritmova sambe i bossa nove)

Evo što ćemo slušati ovog proleća...

Pet Shop Boys - album "Super"

Datum izlaska: 1. april

Ovo će biti trinaesti album u karijeri poznatog britanskog synth-pop dua, a poslednje studijsko izdanje "Electric" objavili su 2013. godine.

Najavni singl "The Pop Kids" objavljen je pre mesec dana, a publiku i kritiku je prijatno iznenadio elektronskim zvukom u stilu devedesetih. Iako smo od Pet Shop Boysa navikli da svako novo izdanje nosi i reizdanje njihovih starih hitova, ovaj materijal će biti potpuno nov. 

The Last Shadow Puppets - album "Everything You've Come To Expect"

Datum izlaska: 1. april

Osam godina je prošlo od debitantskog albuma The Last Shadow Puppetsa, muzičkog projekta Alexa Turnera, frontmena benda Arctic Monkeys i Milesa Kanea iz benda The Rascals.

Pohvale koje su dobili te 2008. godine najavile su još jedan uspešan bend dvojice rock majstora. Novom albumu predviđaju uspeh na britanskim lestvicama, ali i šire.

U januaru su predstavili video za pesmu "Bad Habits", a u martu su objavili još jedan singl s novog albuma pod imenom "Aviation", a prati ga odličan filmski spot. Njihov novi zvuk prati uticaj šezdesetih i sedamdesetih i baš to ga čini jako privlačnim za ovo proleće. 

M83 - album "Junk"

Datum izlaska: 8. april

Francusko-američki duo M83 već dugo, aktivno stvaraju muziku, a nastupali su i s muzičkim zvezdama poput Depeche Mode, The Killers i Kings of Leon. Ipak, pravi uspeh stigao je s njihovim albumom "Hurry Up, We're Dreaming" iz 2011. godine.

Prošlo je pet godina od tog albuma, a oni su muzički napredovali i približili su se još više elektronskom zvuku, a smanjili uticaj popa. Kako zvuče novi M83 čućemo uskoro.

PJ Harvey - album "The Hope Six Demolition Project"

Datum izlaska: 15. april 

Prošlo je pet godina od PJ Harveynog albuma "Let England Shake" koji je neumornoj 46-godišnjakinji doneo prestižnu nagradu Mercury. Novi album "The Hope Six Demolition Project" snimljen je prošle godine u sklopu projekta "Recording in Progress" koji se sastojao od niza nastupa uživo u londonskom Somerset Houseu u kome je učestvovala i publika, te time učinila ovo live albumom.

Za sada su izašla dva singla, "The Wheel" i "The Community of Hope", a celo izdanje ćemo moći da čujemo od 15. aprila.

ANOHNI - album "Hopelessness"

Datum izlaska: 6. maj

Prepoznatljiv vokal sjajnih Antony & The Johnsons, Antony Hegarty upustio se u svoj novi solo projekt ANOHNI i spreman je za samostalan album koji izlazi ovog maja pod imenom "Hopelessness".

Ranije je već predstavio singl "4 Degress", a nedavno je objavio i video spot za pesmu "Drone Bomb" s Naomi Campbell u glavnoj ulozi, dok se Riccardo Tisci potpisuje kao kreativni direktor spota. Album je vrlo sličan i prethodnoj estetici jedinstvenog Antonyja, samo ovaj put s više sintetskih zvukova i naglašenim efektima ritam mašine.

Kygo - album "Cloud Nine"

Datum izlaska: 13. maj

Youtube i Soundcloud zvezda Kyrre Gørvell-Dahll poznatiji pod umetničkim imenom Kygo, konačno će okupiti sve svoje dosadašnje hitove na albumu. Mladi Norvežanin proslavio se brojnim remiksevima poput "I See Fire" Eda Sheerana, ali i svojim autorskim pesmama poput "Stole the Show".

Slučajno proslavljena Youtube zvezda predstavnik je tzv. 'tropical housea', a prošle godine nijedan veći svetski festival nije prošao bez njega. Njegov prvi debitantski album "Cloud Nine" izlazi ovog maja, a sigurni smo da ga čekaju još brojni plesni hitovi.

Izvor: buro247.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija