Posetioci će biti u prilici da nauče kako da plešu sving, da naprave novu retro frizuru, urade „old school“ tetovažu, odmere snage u fliperu i stonom fudbalu, našminkaju se u pin-up stilu ili nabave komad vintage odeće, obuće ili aksesoara kakve su nosili Odri Hepbern, Hemfri Bogart, Elvis, Merilin i druge ikone čijem stilu se i danas divimo.

U 12h posetioce očekuje projekcija romantične drame iz 1946. godine "The Last Time I Saw Paris" sa Elizabet Tejlor u glavnoj ulozi, dok ćemo od 14h gledati kultni film "It's a Wonderful Life".

Tokom celog dana Modalina će organizovati radionice tradicionalne chabby chic metode i dekupaža.

Od 16h će svi zainteresovani moći da nauče više o svingu i istoriji sving plesa i uopšte sving fenomena, na predavanju "Swing Dance & Music History" koje će voditi prof. Goran Ilić iz plesnog studija Sinatra.

Izlagači koji će predstaviti svoje vintage i antikvarne komade su: PIN UP ART, POLKA DOT VINTAGE, ŠTEP, LEPEZE ART LORA, VINTAGE CORNER, JONNY BARBER, KOBRA DELUKS, VESPA, VINTAGE ŠMIZLA, BEARD JAM, MODELINA, ŠMINKERKA.

Dnevni program festivala traje od 12 do 19 časova, a ulaz je 200 dinara.

Večernji program počinje u 21h, kada vas očekuje prava retro igranka! Ponesite dobro raspoloženje jer vas na bini Mikser House-a čekaju kultni Vampiri koji će vas podstaći da se zanjišete na podijumu za igru uz “Pokloniću joj nebo” i istrošite cipele za ples uz “Rama Lama Ding Dong”. Uz legendarne beograđane, 2. aprila će nastupiti i pokretači šlager renesanse, Vis Limunada, čije će nas oldies, rock’n’roll, twist i latino numere dodatno razmrdati.

Ulaznice za koncert Vampira i Vis Limunade nabavite na prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 500 dinara. Cena će na ulazu biti 700 dinara, a karta kupljena u pretprodaji važi i za dnevni deo programa “Mikser Goes Retro!” festivala.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija