On je kroz baletski rock spektakl „Radio&Julija“ dao najbolji primer kako spojiti naizgled nespojivo – balet inspirisan najpoznatijim Šekspirovim delom „Romeo i Julija“ doživeo je puni izražaj upravo kroz muzičku podlogu pesama Radioheada sa pet albuma - „Kid A“, „OK Computer“, „Amnesiac“, „Hail to the Theif“ i „The Bends“.

Uz pesme „Bulletproof.. I Wish I Was“, „Idioteque“, „Motion Picture Soundtrack“, „Fitter Happier“ i druge najbolji baletski igrači prikazuju retrospektivu nesrećne ljubavi Romea i Julije.

Radiohead spada među značajnije bendove 90-tih i 2000-tih godina, koji je imao veliki uticaj na mnoge muzičke pravce, a sa prodatih više od 30 miliona albuma spada među velikane svetske muzičke scene.

Iako često osporavani i optuživani za neprepoznatljivost muzičkog pravca kojim vladaju, Thom Yorke i Jonny Greenwood su ostali verni svom jedinstvenom zvuku, obrisali granice medju žanrovima i na taj način postigli totalizam u muzici. Njihova muzika se razvijala kroz osam albuma, a svi su bez zadrške remek- dela u kojima su ostvarili savršen balans između željene forme i eksperimentalnih tendencija.

Zato nije ni čudno što su svoju podršku dali i jedinstvenom muzičko-scenskom delu “Radio&Julija” u kome glavnu ulogu igra Denis Matvienko, prvak Marijinskog teatra iz Sankt Petersburga, koga će beogradska publika imati priliku po prvi put da vidi 19. aprila u Sava Centru.

Ulaznice za ovaj baletski rock spektakl se mogu kupiti na blagajnama Sava Centra, kao i na svim prodajnim mestima Eventima, a cene ulaznica su od 1.500 do 2.400 dinara zavisno od mesta sedenja.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija