"Libere" je  naslov koji se odnosi na spontanu saradnju koju je inspirisala ovu grupnu izložbu, kao i želju ovih triju umetnica za stvaranjem i sanjanjem, za borbom i promenom, jednom rečju, za inovacijom. 

Beograđanka Katarina Pavlović (1984) diplomirala je na odseku primenjeno vajarstvo u klasi profesora Miroljuba Stamenkovića na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Njena dela su savladanih proporcija, inventivna i maštovita, navode organizatori izložbe, najavljujući takodje Maju Planinac (1987), rodom iz Pule, koja je 2015. godine diplomirala na Katedri kamere FDU i bila izabrana za najboljeg studenta katedre. Fotografije Maje Planinac odišu maštom i originalnošću i navode na razmišljanje.

Na izložbi učestvuje i Mina Radović (1988) na trećoj godini doktorskih studija na Univerzitetu Umetnosti u Beogradu. Autor je kratkometražnih filmova "Zarobljena vestima" i "Kruženje masti" ,član ULUS-a. Žestokog temperamenta i nemirnog senzibiliteta, Mina Radović kroz svoja platna prikazuje putovanje do oslobađanja.

Postavka „Libere" traje od 10. do 21. marta i biće otvorena za posetioce od ponedeljka do petka od 12 do 17 časova i subotom od 11 do 14 časova.

izvor: Studio B

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija