Media desk Srbija, implementaciono telo oformlјeno u okviru Filmskog centra Srbije radi pružanja podrške predstavnicima audio-vizuelnog i multimedijalnog sektora za učešće u potprogramu “Mediji” Kreativne Evrope, svečano je otvoreno 4. marta u Jugoslovenskoj kinoteci, a dan kasnije održano je u Domu omladine prvo predstavljanje mogućnosti za finansiranje projekata.

Na ceremoniji otvaranja govorili su ministar kulture i informisanja Srbije Ivan Tasovac, direktor FCS-a Boban Jevtić, rukovodilac Deska Kreativna Evropa Srbija Dimitrije Tadić i rukovoditelјka MEDIA deska Srbija Nevena Negojević.

"Činjenica da je Ministarstvo ove godine raspisalo konkurse iz 29 oblasti kulture, što je u tu svrhu izdvojeno 30 odsto više sredstava nego prošle godine, da je Filmski centar Srbije objavio konkurs najveći do sada... sa tih nekoliko vesti, činjenično možemo da gledamo sa osmehom u budućnost mladih talenata, jer ako sada ne ulažemo u savremeno stvaralaštvo u budućnosti nećemo imati šta da štitimo", rekao je Tasovac.

Otvoranju MEDIA deska prisustvovale su i brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života a najviše iz filmskog sveta: Jugoslav Pantelić, Srdan Golubović, Tamara Krcunović, Nikola Ljuca, Petar Strugar, Danilo Bećković …

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija