Resonate festival ove godine imaće svoje jubilarno, peto izdanje i svojim uzbudljivim programom tokom pet festivalskih dana donosi Beogradu mnogo zanimljivih sadržaja i još zanimljivijih umetnika.

Resonate je platforma za povezivanje, razmenu znanja i edukaciju, koja spaja vrhunske umetnike i istraživače u bavljenju pozicijom tehnologije u umetnosti i kulturi. Novo izdanje festivala nastavlja prošlogodišnji programski koncept, koga čine dve programske celine: LIVE i CONFERENCE, i to u periodu od 12. do 16. aprila 2016. godine, na nekoliko zanimljivih lokacija u Beogradu.

Umetnici, predavači i ostali učesnici predstavljaju vrhunac savremene kreativne industrije u svetu. Resonate Live predstavlja muzički program festivala koji nam i ove godine dovodi neke od vodećih svetskih umetnika, koji će pored nastupa imati i predavanja u dnevnom programu, koji će se tradicionalno dešavati u Jugoslovenskoj Kinoteci.

SQUAREPUSHER, večni ponos legendarne etikete Warp, donosi nam svoj revolucionarni DJ set sa specijalnim vizuelnim efektima, lansirajući ovu žurku u daleku budućnost. Uvek spreman da testira naša čula i učini da se publici zavrti u glavi, Squarepusher će nas odvesti i svet nepoznate muzike, gde se drum and bass konačno stapa da jazzom i beskonačnoj muzičkoj kulisi umirućeg sveta.

OMAR SOULEYMAN, ponos Sirije, ubrzaće nam krv i ugrejati srca svojim ritmičnim eksplozijama i melodičnom elektronskom plesnom muzikom iz prastarih vremena. Dok sedimo u samom centru Balkana, a pored nas teku reke imigranata sa Bliskog Istoka, Omar će nas voditi na putovanje u potrazi za svojim unutrašnjim igrajućim „ja“.

HANS JOACHIM ROEDELIUS, ponos Nemačke, jeste ona apsolutna legenda koju smo rešili da slušamo ove godine! Jedna polovina čuvenih Cluster, pionira ambijentalne muzike i Krautrocka, Roedelius će nam prvo održati predavanje o počecima i mestu elektronske muzike u pop svetu, a onda održati koncert za pamćenje koji će nas uvesti u večno, duhovno istraživanje usamljenosti.

RASHAD BECKER, majstor masteringa i rezanja vinila u firmi Dubplates & Mastering, kompaniji osnovanoj 1995 od strane istorijski važne berlinske izdavačke kuće basic Channel, Becker je takođe autor najinspirativnije buke u svetu underground apstraktne muzike. Njegova divlja istraživanja distorziranih zvukova, služe kao vrata u jedan distorzirani svet koji tako opasno zvuči kao naš.

Resonate Conference se, kao i prošle godine, nastavlja na Live program i najavljuje preko 20 predavanja i 12 radionica. Ovaj deo programa je suština Resonate festivala, jer učesnicima otvara kreativne procese u umetnosti kroz nove tehnologije i nove medije. Radionice, predavanja, izložbe, prezentacije, panel diskusije, projekcije, i izuzetni audio vizuelniperformansi, deo su Conference programske celine.

Detaljnijeo festivalu pogledajte nazvaničnom sajtu festivala.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija