Od kada je objavio debitantski album „Sleep is For The Week“ (2007.), Frank putuje uzlaznom putanjom i osvaja publiku i medije.

Sa šest studiskih albuma iza sebe, nekoliko EP-ja, rasprodatim turnejama i solo nastupom na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, ovaj folk/punk majstor je postao nezaobilazno ime na najvećim svetskim festivalima. 

Turner sa svojim bendom u Beograd dolazi po prvi put i domaća publika će biti u prilici da čuje njegove najveće hitove poput „Recovery“, „The Next Storm“, „I Still Belive“, „The Road“, „Photosynthesis“ i moge druge. Kao predgupa nastupiće bend Ducking Punches iz Norviča, a karte po ceni od 1900 dinara su u prodaji putem Eventim Serbia i GIGS TIX prodajne mreže.

O kakvom izvođaču je reč dovoljno govori činjenica da je nastupio na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine, a ranije iste godine je priredio solistički koncert za pamćenje u rasprodatoj Wembley areni. Turner je do sada održao skoro 1800 koncerata i upravo je interakcija koju ostvaruje sa publikom tokom nastupa nešto što ga izdvaja i daje mu posebnu draž. 

Zanimljiv je i podatak da je studirao na prestižnom britanskom Eton koledžu zajedno sa princom Williamom.

Turner je karijeru započeo kao pevač u post-hardcore bendu Million Dead.

Danas je prepoznatljiv po svojoj akustičnoj gitari, ali u njegovim pesmama se i dalje osećaju uticaji buntovnih punk korena. Sa svojim pratećim bendom ovaj „najopakiji roker na akustičnoj gitari“, kako ga je nazvao magazin Rolling Stone, na nastupima vešto osvaja publiku sa svojim pesmama o životu, smrti i muzici, vešto upakovanim u punk-folk kombinaciju.

Kao solo izvođač objavio je šest studijskih albuma, četiri kompilacije, pet EP-ja, tri Live DVD-ja, oko 20 singlova i isto toliko videospotova. Prvi album „Sleep Is for the Week“ izašao je 2007. godine, a slede ga „Love Ire & Song“ (2008.), „Poetry of the Deed“ (2009.), „England Keep My Bones“ (2011.) , intimni „Tape Deck Heart“ iz 2013. godine i nedavno objavljeni „Positive Songs For Negative People“.

Njegov prateći bend „The Sleeping Souls“, čine Ben Lloyd (gitara, mandolina), Tarrant Anderson (bass), Matt Nasir (piano) i Nigel Powell (bubnjevi).

Pogledajte poruku koju je Frank Turner poslao svojim fanovima u Srbiji:

Frank je inače smiren, jednostavan i druželjubiv čovek, ponosan na svoje engleske korene i miljenik je festivalske publike širom sveta. Kako kaže, obožava turneje, putovanja i upoznavanje novih ljudi. Poznat je i po brojnim obradama pesama drugih bendova i izvođača, među kojima su Queen, The Killers, Foo Fighters, NOFX, Bob Dilan, Leonard Cohen, Blink 182, Slayer, Bruce Springsteen, Tom Petty, Tom Jones, ABBA, Wham, Johnny Cash, Van Halen, Iron Maiden, Weezer, ACDC, Nirvana, REM, Green Day...

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija