Holivud u poslednje vreme sve više pretvara književna dela u prave blokbastere. U iščekivanju fantastičnih filmskih adaptacija, mi smo napravili čitav spisak knjiga koje služe kao inspiracija za pisanje fantastičnih scanarija...

Kako biste se pripremili za pravi vizuelni doživljaj na velikom platnu, pravo je vreme da se bacite na iščitivanje štiva koji će vam pobuditi dozu neizvesnosti. Na taj način ćete biti u mogućnosti da uporedite tekst i njegovu adaptaciju i odaberete najbolje između njih.

Predstavljamo vam 9 knjiga koje treba da pročitate pre nego što se ekranizuju u 2016. godini: 

Allegiant (Veronica Roth)

Datum izlaska filma: 18. mart

Ako ste mislili da treći i poslednji deo triologije Divergent ne može biti uzbudljiviji, prevarili ste se. Tris i Četiri ovog puta kreću u istraživanje spoljnog sveta, u nadi da će konačno pronaći odgovore na pitanja koa su ih dugo mučila. Ako ste gledali prethodne delove, poslednji će vas sigurno oduševiti, jer će događaji eskalirati u još veću dramu i haos. Pored toga, Allegiant u sebi krije i priču o ljubav, miru i sigurnosti. 

The Girl on the Train (Paula Hawkins)

Datum izlaska filma: 7. oktobar

Roman The Girl on the Train, autorke Paule Hawkins očekujemo na fimskom platnu kada će se u glavnoj ulozi pojaviti glumica Emily Blunt. Ovaj psihološki triler, zapravo je priča o devojci koja igrom slučaja postaje svedok ubistva, tokom rutinskog zaustavljanja voza. Tako ona postaje upletena u misteriju ubistva i dalju istragu zločina.

Let It Snow (John Green)

Datum izlaska filma: 9. decembar 

Let it snow je prava ljubavna priča koja povezuje tri romanse koje se odvijaju tokom Badnje večeri. Mećava koja traje tokom cele noći pretvara jedan dražesan gradić u pravu romantičnu oazu, ispunjenu ljubavlju. Bar donekle... Kada se voz nasuka u snežnoj vejavici i glavni junaci završe u nedođiji, javljaju se prve muke i slatki problemi. Uz John Greena, uživaćete u filmskom platnu u tri međusobno povezane priče o ljubavi, snegu i romantičnim poljupcima!

The 5th Wave (Rick Yancey)

Datum izlaska filma: 22. januar

Naša devojka Chloe Grace Moretz će bukvalno biti svuda ove godine. U filmu The 5th Wave, Grace igra ulogu Cassie, tinejdžerke koja pokušava da spase svet od napada vanzemljaca, koji peti put pokušavaju da razore celu planetu. Ako vas priče o vanzemaljskim bićima intrigiraju, onda je vreme da se što pre bacite na čitanje ovog dela.

Me Before You (JoJo Moyes)

Ako su prave sapunice i romanse vaš omiljeni žanr, biće vam drago da čujete da je priča Jojo Moyes, zajedno sa odličnim glumcima na filmu dovoljno dobra da izazove krokodilske suze. Me before you je priča o devojci iz malog grada koja ostvaruje neverovatnu vezu sa čovekom koji je nedavno ostao paralizovan. Glumica Emilia Clarke, koju smo gledali u Game of Thrones seriji i Sam Claflin koji se proslavio ulogom u Hunger Gamesu, glavni su akteri filma. 

Fantastic Beasts and Where to Find Them (J.K Rowling)

Datum izlaska filma: 18. novembar

Prošlo je dugih četiri godina od kada smo bili svedoci poslednjeg dela Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 koji se pojavio na ekranu. Sada se J.K. Rowling vratila sa još jednom magičnom pričom. U filmu Eddie Redmayne igra ulogu Newta Scamandera, koji putuje svetom u potrazi za čarobnim stvorenjima. Dakle, ako ste voleli Harry Pottera, sigurno ćete voleti i ovu zanimljivu priču.

The BFG (Roald Dahl)

Datum izlaska filma: 1. jul

Ne postoji bolja priča pre spavanja kao dobar stari klasik Roalda Dahla. Pogotovo sada kada je dobio svoju moderniju verziju. Roaldova fantastična avantura otkriva priču o siročetu po imenu Sofi koje upoznaje dobroćudnog diva koji je vodi u čudesnu i opasnu pustolovinu, odnosno u lov na diva ljudoždera. Ova prelepa priča o prijateljstvu će vas vratiti nazad, daleko u detinjstvo. 

Pride and Prejudice and Zombies (Seth Grahame-Smith)

Datum izlaska filma: 12. februar

Savremena verzija slavnog dela Jane Austen je sada obogaćena proždrljivim zombijima koji su uvek gladni ljudskih mozgova. Glumci Lily James, Mett Smith i Suki Waterhouse će vas uvesti u komične sekvence filma koje su prepune uljudnog prepucavanja između dvoje zaljubljenih, ali i oštrih okršaja i borbi sa zombijima. Spremite se za epski trio!

The Chronicles of Narnia and the Silver Chair (C.S. Lewis)

Daum izlaska filma: nepoznat

Prošlo je skoro pet godina od kada smo videli The Chronicles of Narnia u bioskopima, ali sledeći film je konačno spreman da vas uvede u još veću epsku avanturu. Justas i njegova drugarica Jil iznenada su u Narniji, zbog toga što je nestao princ Rilijan, sin kralja Caspiana, koji je sada već odrastao čovek. Za sada ne postoji zvanični datum izlaska filma, tako da pre nego što se pojavi na ekranima možete da pročitate svih šest delova. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija