Coldplay spada u najpopularnije bendove poslednjih 15 godina. Možda je opservacija krajnje banalna, ali kada malo bolje pogledate nijedna grupa koja se pojavila u poslednje dve decenije ne može da se pohvali činjenicom da dominira listama i jednakom popularnošću kao s početka karijere.

Da, pojavljivali su se možda i zanimljiviji bendovi, ali niko nije opstao toliko dugo u samoj žiži svetske javnosti kao ova engleska grupa.

Coldplay ostaje i dalje bend koji vrlo dramatične, kompleksne vajbove provlači kroz sentimentalne rime. Konačni paket je više nego odličan.Voleli ih ili ne, a znamo kako ljudi mogu da budu cinični i puni nekog hejta, ne možete da im osporite jedno: ovaj bend se TRUDI.

Svakim novim albumom Coldplay gura granice, rizikuje jer eksperimentiše, vodi vajb benda u neke nove, drugačije sfere. ovaj bend prosto ne spava i kreativno ne miruje. A to je još samo svojstveno velikoj Madonni, i možda kompaniji Ikea.

Baza svih Coldplaya se ne razlikuje puno od tuđih. Engleski bend peva o optimizmu i ljudima. U njihovim pesmama momak će uvek osvojiti curu i jedno drugo će izlečiti svih rana koje su im ostavile bivše ljubavi. Oni će pobediti sve, pa i samu smrt.

Da, Chris deli sumnju prema mnogo čemu. To se osetilo posebno na albumu Ghost stories koji je napisan kada je sam Marzin proživljavao ličnu dramu sa Gwyneth Paltrow. Taj album su obeležile saradnje i zvuci sa James Blakeom i Bon Iverom.

A Head Full of Dreams vraća vedrinu i sreću u samu srž benda i njegove pesem, a za to je možda velikim delom zaslužan producentski tim Rik Simpson i Starget, isti norveški mađioničari koji stoje iza sjajne Irreplaceable pesme queen Bey i velikog broja Rihannih hitova.

Zanimljivo je kako je Coldplay stvarno "sazreo" i promenio svoj zvuk od početnih albuma koji su bili upoređivani sa muzikom Oasisa i Radioheada. A Head full of dreams zvuči više kao da je album Drakea i Lil Jona. Prošlo je više od 10 godina a Coldplay je prešao veliki put od rock benda, preko art-pop benda (Viva la vida) do synth electro popa sa Mylo Xyloto koji je upoređivan sa Passion Pitom i M83.

Novi album je obojen dance numerama, bržim tempom. Pesmu "Adventure of a lifetime" mogu da zavole svi, od hip hop fanova do onih koji vole rnb ili elektroniku. Tu je i odlična pesma "Fun" na kojoj gostuje Tove Lo, ali i "Hymn for the weekend" na kom je gost Beyonce, dobra prijateljica Martina i Gwyneth.

Najlepša balada je definitivno Everglow na kojoj gostuje niko drugi nego bivša supruga Chrisa Martina.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija