Kako se temperatura spušta, mi odmah počinjemo da pretražujemo filmove koje ćemo moći da gledamo tokom hladnih dana koji slede. Ove zime nam je to i te kako pošlo za rukom, s obzirom da je izašao veliki broj fantastičnih naslova koji potpisuju proslavljeni režiseri. 

(10 filmova koji će vas inspirisati da putujete)

Ako ste baš potrazi za jednim dobrim, preporučujemo da pogledate našu listu najboljih filmova koji će obeležiti sam kraj godine...

The Lady in the Van

Britanska drama nam otkriva istinitu priču o prijateljstvu između scenariste Alan Bennet (Alex Jennings) i Mary Shepherd (Maggie Smith), usamljene žene koja živi u kombiju u ulici Alan Bennett u Camden Townu.

​​Macbeth

Adaptacija slavnog klasika, Šekspirove Macbeth u kojoj Michael Fassbender igra ulogu tragičnog heroja i Marion Cottilard, njegovu ženu koja ga podržava u ludačkoj misiji da postane kralj Škotske odavno je na našoj listi must seen filmova.

​​Youth

Prijatelji Fred Ballinger (Michael Caine) penzionisani kompozitor klasične muzike i Mick Boyle (Harvey Keitel) filmski reditelj,  dok odmaraju u francuskim Alpima, otkrivaju nam njihove životne priče i mudrosti koju čovek stiče s godinama. Pored glavnih glumaca, u filmu se pojavljuju Jane Fonda, Rachel Weisz i Paul Dano.

In the Heart of the Sea

Flm "In the Heart of the Sea" je dramatična priča o borbi jednog broda sa velikim belim kitom. Film je zasnovan na istinitim događajima, a smatra se da je poslužio kao glavna inspiraciju za scenario filma Moby Dick. 

The Big Short

Zasnovan na knjizi Michaela Lewisa, "The big short" nam predstavlja priču investitora koji su tokom 2000. godina, zbog aktuelne situacije na tržištu nekretnina, uspeli da steknu veliko bogatstvo. U glavnim ulogama se nalaze Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling i Brad Pitt.

​​Sisters

U komediji "Sisters", dve sestre Tina​ Frey i Amy Poehle rešile su da naprave poslednju žurku u kući koju njihovi roditelji žele da prodaju.

Son of Saul

Smešten u logoru Aušvic, tokom Drugog svetskog rata, "Son of Saul" nam otkriva priču jednog zatvorenika jevrejsko-mađarskog porekla koji je odlučio da napravi sahranu za dete koje je ubijeno u logoru. 

Star Wars: The Force Awakens

Sedmi nastavak "Zvezdanih ratova" odvija se 30 godina nakon događaja opisanih u filmu Povratak Jedija (iz 1983. godine).

U filmu glume već poznati Harrison Ford, Mark Hamill i Carrie Fisher, zajedno sa novim likovima koje tumače Daisy Ridley i John Boyega koji će se zajedno sa njima boriti protiv pretnji Kylo Rena.

45 Years

Dok se spremaju da proslave svoju 45. godišnjicu braka, Kate Mercer (Charlotte Rampling) i njen suprug Geoff (Tom Courtenay) saznaju da je pronađeno telo Geoffove prve ljubavi koja je umrla pod tragičnim okolnostima koje nikada nisu bile razjašnjene. 

Where to Invade Next

Neobičan dokumentarac i prilično zanimljiva tematika. Kontoverzni direktor filma Michael Moore putuje svetom da u ugledu na ostale zemlje, pronađe rešenje koje će rešiti neke probleme Amerike.

Concussion

"Concussion" je priča o forenizačaru i neuropatologu Dr Bennet Omalu (Will Smith), koji nakon otkrivanja povezanosti između hronične encefalopatije (oštećenje mozga) i fudbalskih povreda pokušava da spase nacionalnu fudbalsku ligu.

The Hateful Eight

Od reditelja i scenariste Quentin Tarantina, stiže nam film "The Hateful Eight" u kojem se pojavljuju glumci Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Channing Tatum i Kurt Russell. Priča prati osam lovaca koji traže zajedničko sklonište tokom snežne oluje, dok je u toku građanski rat. 

Joy

Dobitnica Oskara Jennifer Lawrence je zvezda najnovijeg filma Davida O. Russella. Film prati priču Joy Mangano, preduzetnice i samohrane majke koja osniva poslovno carstvo i razvija pravi biznis. Upravo to je uticalo na neke promene koji će se desiti u njenom životu. U filmu se takođe pojavljuju Bradley Cooper i Robert De Niro.

The Revenant

Inspirisan istinitim događajima, "The Revenant" nam otkriva priču o Hugh Glass (Leonardo DiCaprio), lovcu koji se suočava sa smrću kada ga njegov tim ostavlja da se bori sa medvedom. 

Anomalisa

Ovaj animirani film za odrasle nam otkriva inspirativnu priču o Michael Stone (David Thewlis), autoru knjige koji na turneji povodom promocije sreće Lisu, koja za njega predstavlja beg iz očajnog života u kome misli da se nalazi.

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija