Svi oni koji su bar jednom bili u bella Italia, bilo da su prošetali preko mosta Rialto u Veneciji, ili ručali sveže kanole u Palermu, sedeli na čuvenim Španskim stepenicama, verujemo da su se bezuslovno zaljubili u prelepu zemlju koja očarava svojom bogatom istorijom, šarmantnim krajolicima, prekrasnim zdanjima, ukusnim poslasticama, modom i jednim lifestylom u koji morate da se zaljubite!

Međutim, koliko god želeli da putujemo stalno u Italiju ili da se preselimo, to je ipak za većinu nemoguća misija. Zato su tu filmovi, knjige i muzika koji bar prividno Italiju donose nama, u naš dom.

Ovoga puta vam predstavljamo 6 knjiga koje će vas odvesti u Italiju iz bilo kog kutka zemlje...  

Hotel il Pelicano (Robert Violette)

Ovo je priča o čuvenom hotelu koji predstavlja možda i najslavniji hotelski kompleks Italije. Sama knjiga sadrži glamurozni snimke iz 1950-ih i 1960-ih, kao i istoriju gostiju koji su posećivali poznati hotel. 

The Prada Life (Gian Luigi Paracchini i Anthony Shugaar)

Ovo je jedina knjiga koja pruža istorijski tačan i autentičan, novinarski profil italijanske najpoznatije modne dizajnerke Miuccije Prade. Uz ovu knjigu ćete upoznati ne samo jednu ženu velikog stila, već i jednu sofisticiranu i prelepu Italiju. 

Il Leopardo (Giuseppe di Lampedusa)

Svima će se dopasri priča o sicilijanskom princu koji mora da se suoči sa ratom generala Giuzeppe Garibaldija tokom ujedinjenja Italije. Po ovoj knjizi je snimljen i odličan film sa fenomenalnim kostimima u režiji Luchino Visconta.

The invention of the past: Interior  design and architecture of studio Peregalli

Iako je Milano poznat po vrhunskom savremenom dizajnu, u ovoj knjizi je izdvojeno nekoliko najboljih dizajnera milanske scene poput Laure Sartori Rimini i njenog partnera Roberto Peregallija. Pročitajte ovu knjigu i saznajte zbog čega većina sveta ludi za njihovim magičnim enterijerom. 

The Silver Spoon

Iako skoro nijedan pravi Italijan ne poseduje kuvar, pošto ih mame nauče svemu što treba da znaju, ovo je prava kulinarska biblija sa preko 2000 recepata širom Italije. Iako nema slika, ova knjiga će vas naučiti kako da pripremite savršeni rižoto milanjeze i ostala poznata i ukusna italijanska jela. 

Valentino: At the emperiors table 

Ne postoji knjiga koja će vas bolje zabaviti. Ova knjiga daje širok uvid u Valentinove najraskošnije stolove u njegovim domovima širom sveta. Primetićete boje i teksture koje savršeno odgovaraju njegovim kreacijama. 

Tekst: Nevena Čolić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija